Verksamhetschefen har ordet 2022 sommar

Publicerad
Hermine Dahlerus Hall Of Fame
Innebandy ska vara en rolig sport som alla kan engagera sig i. Svensk Innebandys gemensamma vision lyder - Folksporten för alla – alltid.


Stockholms Innebandyförbunds uppdrag är att vara en regional förlängning av Svenska Innebandyförbundet och genom att stödja, leda och företräda föreningarna i Stockholm så kan vi tillsammans förverkliga Svensk Innebandy Vill.

Stockholmsinnebandyn drabbades hårt av pandemin och vi ser fortfarande de konsekvenser den förde med sig genom färre spelare och färre antalet lag. Med tanke på den bakgrunden är det glädjande är att vi ökar antalet licenser bland våra yngsta spelare på grön nivå där vi nu är fler än innan pandemin. Det lovar gott för framtiden! Extra roligt är det med tanke på den förändring av Schyssta Cupen som införts under säsongen.

Vi har dock fortfarande långt kvar att nå de höga mål Svensk Innebandy har satt upp. För många slutar för tidigt. Därför kommer vi fortsätta med att utveckla tävlingsstrukturen för att få så många att fortsätta så länge som möjligt och för att få fler att hitta till innebandyn. Ett exempel är den nya juniorstrukturen som Tävlingskommittén på uppdrag av årsmötet 2022 utformat och som implementeras säsongen 2023-2024. Det ser vi fram emot!

För att få fler att fortsätta längre behöver vi fortsätta satsa på utbildning vilket vi också under säsongen sett är minst lika viktigt för våra föreningar. Utbildningsviljan är fortsatt hög i vårt distrikt.

Vi behöver få fler kvinnor att engagera sig i innebandyn på alla nivåer om innebandyn ska växa. Därför startade Stockholms Innebandyförbund under säsongen ett tjejnätverk där en av beställningarna var att ge kansli och styrelse konkreta förbättringsåtgärder för att lättare få kvinnor på alla nivåer att engagera sig. Det arbetet tar vi nu vidare in i styrelserummet till säsongen 2023-2024.

För att få fler spelare till innebandyn behöver vi också få fler spelplatser. Under verksamhetsåret har Stockholms Innebandyförbund intensifierat påverkansarbetet med nio övriga idrotter i Stockholm. Vår fasta övertygelse är att vi når längre gemensamt än var och en för sig. Stockholms F-16 vann guld i SDF-SM, ett stort grattis till alla spelare och ledare!

Under två heldagar i Eriksdalshallen fick vi möjlighet att tillsammans med föreningarna och engagerad publik avsluta säsongen på bästa sätt genom finalerna i Bäst i Stan. Det blev ett lyckat arrangemang och vi gratulerar deltagande lag till fina insatser i Bäst i Stan!

Stockholms Innebandyförbunds kansli lägger stor vikt vid att vara tillgängliga samt ge våra föreningar snabb och bra service. Samtidigt är det fortsatt viktigt att lyssna in vad föreningarna efterfrågar. Att förfina och

förädla servicearbetet med tillhörande föreningsdialog är prioriterat så att förbundet kan fortsätta att vara den serviceenhet som verksamheten förväntar sig.

Vi lägger nu säsongen 2022-2023 till handlingarna och tar sikte på nästa, men innan dess vill vi från Stockholm Innebandyförbunds styrelse och kansli önska hela Innebandystockholm en härlig sommar!

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS