Tävlingskommittén summerar säsongen 2022-2023

Publicerad
Herrsenior Ekerö IK Vs Värmdö IF 26
Tävlingskommittén (TK) är oerhört glad över att i pandemins spår kunnat färdigställa ännu en komplett säsong, och med det kunna säga att normalbilden för tävlingsverksamhet i distriktet verkar vara på väg att återetableras.

Att medverka och skapa förutsättningar till att återuppbygga föreningslivet och innebandyspelandet till vad som vi innan pandemin kallade för normalbild är och kommer också framgent att vara i stort fokus för oss.

Ingen säsong är dock den andra lik, en klyscha som visade sig gälla även 2022-2023 då Svenska Innebandys driftleverantör för hemsidan och iBIS låg nere under en tid och en stor mängd matcher mitt under brinnande säsong ej kunde genomföras som planerat. Här vill vi skicka ett stort tack till alla de lag och föreningar som visade på stor förståelse och vilja att lösa det uppkomna problemet i form av uppskjutna matcher. Vi på StIBF:s tävlingsverksamhet lärde oss mycket av detta, och hoppas kunna stå bättre förberedda om dylika problem, som ser ut att bli ett mer frekvent inkommande inslag i samhället, skulle uppstå igen.

En synnerligen rolig nyhet som vi kunde presentera och genomföra säsongen 2022-2023 var att arrangera en lokal tävlingskonferens i syfte att skapa ett återkommande forum för diskussion kring och utveckling av idéer kring aktuella tävlingsfrågor. Konferensens agenda dominerades av tre frågor:

  • En motion om att återgå till upp- och nedflyttning i juniorserierna.

  • Utvärdering av den SIU-anpassade tävlingsmodellen för barn och ungdom.

  • Svensk Innebandys förslag till seriestruktur i förbundsserier på seniorsidan.

Vad gäller motionen om att återgå till upp- & nedflyttning i juniorserierna har arbetet med detta skett löpande över hela säsongen i både tävlingskommittén samt i en specifik referensgrupp för detta där uppstarten skedde på ovan nämnda tävlingskonferens.

Resultatet av detta arbete är att till kommande säsong sker förändringar i nuvarande juniorstruktur till en modell där vi i större utsträckning möjliggör elitförberedande verksamhet samtidigt som vi värnar om breddverksamheten bland juniorerna.

Att kunna utvärdera och omvärdera tidigare tagna beslut samt tillvägagångssätt både kort- och långsiktigt är en nyckelfaktor för att kunna hålla tävlingsstrukturerna så relevanta som möjligt, vilket detta med all önskvärd tydlighet påvisar behovet av.

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS