Nya tränarutbildningar

Publicerad
Unihoc Blad Svensk Innebandy

Från och med hösten 2022 finns nya licensfortbildningar i Svensk Innebandys utbildningsstruktur för tränare. Samtliga utbildningar är halvdagsutbildningar på 3,5 timme och är sökbara för idrottsmedel. Utbildningar är licensberättigande.  

Lekens betydelse
Grön och Blå nivå är en utbildning där deltagarna fördjupar sig i möjligheterna att träna innebandyspecifika färdigheter genom lek. Utöver lek berörs fysiska färdigheter och spelformer för lärande. Utbildningen består av både teori och praktik.

Innebandyfys
Grön, Blå och Röd nivå sätter fysträningen i centrum. Deltagaren får utgå från innebandyaktioner och träna på att identifiera vilka fysiska färdigheter som är inblandade i dem. Resonemang och diskussioner förs om hur dessa färdigheter kan vävas in i den ordinarie innebandyträningen, och på den nivå i SIU-modellen där de aktiva befinner sig.

Träningsplanering
Blå och Röd nivå är en utbildning där deltagaren får lära sig att med spelet i centrum planera sina träningar. Begrepp som aktionsintensitet och lärtid diskuteras och deltagaren får en möjlighet att träna på att använda både utbildningsportalens verktyg och andra. Utbildningen är teoretisk.

Knäkontroll
Grön, Blå, Röd och Svart nivå innehåller både teori och praktik och kan arrangeras för samtliga nivåer vid samma tillfälle. Deltagarna får ta del av den senaste innebandyspecifika forskningen och blir bekväm att leda de övningar som minskar risken för knäskador.

Inledningsvis är träningsplanering och Innebandyfys de enda utbildningarna som arrangeras centralt, här kan ni kurstillfällen och mer info. Övriga utbildningar erbjuds för föreningar att köpa loss och arrangera på hemmaplan.

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS