Här kan ni läsa om säsongens utvecklingsarbete

Publicerad
Nätverk För Tjejer
Utvecklingsarbetet under säsongen har präglats av att ta ytterligare steg i att konkretisera handlingsplaner och åtgärder kopplat till innebandyn vill, både nationellt och regionalt.


Det känns på många plan betryggande att alla distrikt i landet strävar mot samma mål, samt att föreningarna i större utsträckning förstår och arbetar aktivt med frågorna.

Vidare ser vi en god trend inom föreningslivet att innebandy som kärnfråga tagit större utrymme i styrelserummen och på planen, samtidigt som föreningarna arbetat kraftfullt med att ny- och åter rekrytera spelare och ledare. Nedan presenteras ett axplock av de guldkorn till projekt som fortgått under säsongen:

Nätverk för tjejer
Under säsongen har en grupp bestående av spelare, ledare, domare samt organisationsledare träffats i syfte att kartlägga svårigheter samt nyckelfaktorer inom respektive målgrupp för att sedan skapa en framtidsbild och en föreslagen åtgärdsplan för hur vi som förbund och föreningar på ett mer strategiskt sätt kan arbeta för en tryggare och bättre miljö för kvinnor inom innebandy. Processen har drivits av Jenny Hedlund samt Ida Sandberg, som på ett utmärkt sätt, genom glädje, energi och god processplan skapat tre fantastiska träffar.

Vi vill även tacka de 18 personer som var med i nätverket för den tid, energi och kloka tankar ni bidragit med i syfte att göra innebandyn i Stockholm bättre. Arbetet med att implementera åtgärder kommer att fortsätta under säsongen 2023-2024.

Rekrytering
Historiskt sett har innebandyn haft det relativt lätt att attrahera nya spelare, men genom skalvvågorna av pandemi har rekryteringsarbetet stagnerat varpå Stockholms Innebandyförbund, tillsammans med föreningarna, beslutade att använda återstartsmedel till att skapa och skicka ut rekryteringsbrev till merparten av alla sexåringar i Storstockholm. Glädjande nog valde över 600 personer att aktivt svara och visa ett intresse av att börja spela innebandy. Vidare har ett 20-tal föreningar blivit tilldelade medel i syfte att skapa egna projektplaner där skolbesök, egna utskick samt stöd för nystartade grupper varit vanligt förekommande.

Parainnebandy
Arbetet med att inkludera parainnebandy i distriktet har fortsatt med goda resultat. Förutom att vi för andra året i rad samarrangerat två klasser i Bäst i Stan har den projektgrupp, bestående av representanter från Parasport Stockholm, Svenska Innebandyförbundet (SIBF) samt Stockholms Innebandyförbund träffats regelbundet och följer den plan som skapats, i syfte att inkludera parainnebandyn. Bland annat har vi, med hjälp av SIBF kartlagt parainnebandyn i Stockholm genom en enkät där vi funnit att 12 föreningar i distriktet aktivt bedriver parainnebandyn samt att 21 föreningar har ett intresse av att påbörja ett arbete. Under året har två nationella konferenser ägt rum (Gävle samt Malmö) med uppdrag att skapa en tydlig verksamhetsplan gällande den avsiktsförklaring som innebandyn skrivit på gällande övertagandet av parainnebandy.

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS