Distriktslagsuttagningar i Kämpetorpshallen 1 och 2

Publicerad
Uttagning 2023
Nu till helgen är det full fart i Kämpetorpshallarna där distriktslagsuttagningarna kommer äga rum! Vi kollar läget med distriktslagsansvarige Daniel Kölborn inför kommande uttagningar:

Hur känns det inför första uttagningshelgen?
Jag vet att jag talar för alla i ledarstaberna när jag säger att vi är minst lika taggade och förväntansfulla som spelarna är. Det ska bli väldigt kul att få dra igång med en ny årskull.

Vad väntar spelarna på plats?
Spelarna kommer ha fyra träningspass fördelat på de två närmaste helgerna. Inför varje pass blir man tilldelad en färgad väst med nummer. Dessa är för att tränarna ska kunna identifiera alla spelare lättare. Under de närmaste två helgerna kommer spelarna ha 4 träningspass där matchspel kommer varieras med olika övningar. Detta för att tränarna ska få se spelarna i så många olika moment som möjligt.

Hur ser upplägget ut?
Samtliga nominerade spelare kommer kallas till båda uttagningshelgerna i maj. Efter dessa helger kommer antalet spelare som går vidare till uttagningshelg 3 i augusti minskas. Vilka som går vidare kommer presenteras på hemsidan veckan efter uttagningshelg 2. Efter uttagningshelg 3 så kommer tränarna ta ut en träningstrupp på ca 30+4 spelare som kommer en träningshelg samt några vardagsträningar under september-oktober. Till höstlovet kommer truppen bantas ytterligare. Under höstlovet kommer laget träna 2 dagar samt möta andra distriktslag i en träningsturnering. Efter höstlovet kommer den slutgiltiga SM-truppen (18+2) tas ut. Utöver dem tar tränarna ut 5st reserver som fortsätter träna med laget fram till SM och som ska vara redo att kunna hoppa in vid eventuella skador och sjukdomar.

Kan du berätta mer om din roll i distriktslaget?
Mitt jobb är väl att vara lite spindeln i nätet och se till att verksamheten bedrivs på ett bra sätt och hela tiden utvecklas. Jag ansvarar ihop med vår sportchef Alexander Veztman för att rekrytera tränare och ledare till lagen samt att sätta upp tydliga direktiv och målbilder för lagen. Sen sköter jag det mesta utanför planen som t.ex halltider, kläder, boende och transport under SM m.m. Utöver det försöker jag vara allmänt behjälplig där det behövs med allt från att vara med och hålla träningar till att scouta motståndare.  

Vad har du för tips till alla spelare som ska gå på uttagningarna?
Ha roligt, prata med dina medspelare och ge energi. Våga är något vi pratar mycket om. Hellre att man misslyckas några gånger än att man bara spelar säkert. Gör det som du är bra på. Vi ska bygga ett lag och till det behövs verkligen alla spelartyper.  

Vi vet att många spelare är väldigt nervösa på första passet. Av den anledningen har vi i år ökat på antal pass så att alla spelare får 4 pass totalt de två första helgerna innan vi börjar minska ner antalet spelare som går vidare. Så skulle första passet inte gå så bra på grund av att man är så nervös så har man ändå tre pass till på sig att få visa vad man går för.

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS