Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Stockholm F16 vs Täby FC 6-1

I går spelade Flickor 16 sin fjärde träningsmatch mot Täby FC:s division 1-lag som slutade med vinst till Stockholm med 6-1!

Matchen
Stockholm F16 vs Täby FC div1

Var?
Skarpnäckshallen

När?
Söndag 2 dec 10.30

Hur var matchen?
Dagens match va en härlig tillställning om man hejade på Stockholm.

Tjejerna va riktigt laddade och det syntes på planen. Vi går ut och tar kommandot direkt. Efter 4.30 hänger Freja dit första kassen för dagen. Skön start! 10.46 gör Freja sitt andra mål för dagen när hon plockar upp en lös boll på offensiv planhalva. Täby kommer i några vassa kontringar som Anna i mål får göra några fina räddningar på. Första perioden slutar 2-0. Vi pratar om att lugna ner och hitta lite mer bollrull. Hitta upp på backarna och få mer etablerat tryck i anfallszon. Hittills har vi spelat lite väl forzerat och det öppnar upp för kontringar bakåt.

Andra perioden startar och vi gör som vi sagt. Rullar runt bollen och hittar många fina lägen. 3-0 kommer när Emilia J drar sin spelare och lägger över en fin passning till Felicia S som fyllt på från backplats och sätter dit den i bortre stolpen. Strax därefter kommer Täby i en fin kontring och vi avstyr med ett inte regelrätt slag. Straff för Täby som kyligt sätter 1-3.

Inför tredje pratar vi om att använda mittzon för att spela vidare inte transportera boll eller chansa passa in i. Vi pratar om hur vi jobbar hem i kontringarna och att fortsätta ha tålamod och låta bollen göra jobbet. 5 min in i tredje gör vi ett snyggt mål på frislagsvariant och Tilde sätter dit 4-1. Vi fortsätter komma till många bra lägen och det är inte långt ifrån att vi får in ett eller två backskott. Täby hittar också in med några bollar på mål men Melinda är lugn i målet och plockar de skotten. 13.30 visar Emelia återigen prov på sitt fina 1 mot 1 spel och gör 5-1. Strax därefter tar Tyra en fin båge ut på vänsterkanten och hittar en fri Olivia i slottet som inte gör några misstag. Slutresultat 6-1.

Summa summarum, det märks att vi fått ihop laget mer och mer både vid sidan och på planen. Det va en riktig urladdning och proppen ur när det kommer till målskyttet. Mycket bra energi och pepp från bänken och ett riktigt fin laginsats.short_text    Skrivet av Mathias Wegnebring 3 december 2018