Ordförande har ordet - Vilken färg har idrottens själ?

Våren brukar vara en tid av förväntan. Ljuset kommer tillbaka och livskraften spränger fram i naturen med sådan kraft att vi åker med av bara farten. Men i år har den bytts mot ett tomrum. Planer har ställts på ända, oron gnager och livet har för många tagit paus på ett konstigt sätt.

Som Kent sjunger:
Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
Vilken färg har själen

För många är det frustrerande att vi inte vet när det tar slut. När kan vi börja leva som vanligt igen?

Nyheterna fylls av det senaste om coronavirusets framfart, både i Stockholm och runt om i världen. Vi är många som känner någon som vårdas på sjukhus eller som inte klarade kampen.

I kriser behöver vi alla fasta punkter, inte minst våra unga. Efter familjen och skolan är idrotten den viktigaste miljön för barn och ungdomar. Bra idrott är glädje, utmaningar, gemenskap och trygghet. Delar som ger lä när krisens vindar viner.

Då behöver du och jag ta på oss ledartröjan och fortsätta göra bra idrott. Fortsätta vara ett vindskydd av glädje, utmaningar, gemenskap och trygghet. Det kommer inte ske på samma sätt som för en dryg månad sedan, men det går och nu kanske ditt ledarskap är ännu viktigare.

Lyssna på första satsen Våren i Vivaldis De fyra årstiderna. Hör och känn hur energin, livslusten och framtidstron studsar fram. Låt den fylla dig och ta med den till din spelare.

Anta utmaningen och visa vilken färg idrottens själ har.

Ordförande
Mattias Hjelmberg

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-04-15, kl 09:25