Ordförande har ordet - Början på återkomsten

Den brittiske premiärministern Winston Churchill sa i berömt tal efter en viktig seger under andra världskriget att "Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning." Till skillnad från Chuchill tror jag att vi nu är i början av slutet på den eländiga coronapandemins värsta härjningar.

Men tyvärr måste vi hjälpas åt ytterligare ett tag till för att få kontroll på smittspridning och att vaccinationerna har rullat ut än mer.

Ni som ledare har fått ett stort ansvar som ni har axlat på ett utmärkt sätt. Ni har slitit med att följa rekommendationerna och samtidigt hålla igång alla våra killar och tjejer på olika sätt i snart ett år. Kreativiteten och uppfinningsrikedomen har varit stor och imponerande. Ett innerligt tack för hur ni ståndaktigt har hanterat det senaste året och jag hoppas att ni orkar hålla engagemanget uppe en tid till i denna svåra situation.

Vi i styrelsen och på kansliet har sedan pandemin brakade loss för snart ett år sedan gjort allt vi kan för att ge tydliga besked med så lång framförhållning som möjligt, så att ni åtminstone har en liten chans att planera er verksamhet. De svåra beslut vi har fattat har alltid haft två vågskålar, i den ena vårt ansvar att bidra till att minska smittspridning, i den andra att så många som möjligt kan träna och spela.

Tyvärr vet ni alla att vi har varit tvungna att gå in i det scenario vi i höstas hoppas slippa – att stänga ner seriespelet helt för säsongen. Svenska Innebandyförbundet har i samförstånd med oss distrikt runt om i landet valt att avsluta säsongen för seniorer. Detta då seniorer ännu inte är i träning och smittspridningen ökar. Det är ledsamt, men oundvikligt utifrån rådande situation.

Vi vet att många har varit borta från planen länge och att det finns en oro att alltför många inte kommer tillbaka när väl restriktionerna släpper. Med det vi hör från er ledare runt om i distriktet i samtal och mejl, vid utbildningar och föreläsningar så känner vi en stor framtidstro. Med det fantastiska engagemang som ni har och utstrålar, så är vi övertygade om att vi kommer att komma tillbaka lika starka som tidigare.

Så för att parafrasera Winston Churchill. Det är inte slutet, det inte ens början på slutet. Om några veckor är vi i början på återkomsten.

Ordförande
Mattias Hjelmberg

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2021-03-02, kl 10:23