Nu lanseras Steg 1 svart – tränarutbildning för junior- & seniorledare

Nu har vi öppnat upp dom första tillfällena för tränarutbildning Steg 1 Svart för ledare på junior- & seniornivå.

Steg 1 Svart är en tredagarsutbildning. Deltagaren förbereder sig en dag på hemmaplan med inläsning av och frågeställningar om valda delar av materialet, och deltar sedan fysiskt vid två heldagar som är förlagda på Bosön med övernattning.

Utbildningen innehåller delarna: Spelet, Matchen, Innebandyfys, Ledarskap och Idrottspsykologi. Deltagaren får lära sig mer om psykisk ohälsa i idrotten och vilka skydds- och riskfaktorer som finns för detta. Utbildningen fokuserar även på livsbalans och återhämtning från både spelar- och tränarperspektiv. Deltagaren får en djupare förståelse för transformerande ledarskap och träning i att använda ABC-modellen för påverkan och inlärning av beteenden.

Vid utbildningens andra dag får deltagaren fördjupa sig i spelet på svart nivå. Tränarens roll inför, under och efter match står också i fokus. Deltagaren får även fördjupa sig i återhämtningsförmåga, explosivitet, förberedelseträning, samt skador och omhändertagande av skador. Utbildningen innehåller både teori och praktik

För mer utbildningstillfällen och anmälan se här!

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2021-06-14, kl 13:08