Nu införs veteran-SM - här är upplägget

Nu satsar Svenska Innebandyförbundet återigen på veteran-SM. Den nya upplagan är planerad till februari 2021.

Här följer all information om tävlingsupplägget och anmälan.

Mästerskapet kommer att avgöras 5-7 februari 2021, där alla med motions- och A-licens kan tävla om SM-medaljerna.

Ett av Svensk Innebandys mål är att öka antalet motionärer och ett sätt att nå dit är bland annat genom att utveckla fler tävlingsformer. Veteran-SM är ett resultat av det utvecklingsarbetet.

Klasser och tävlingsupplägg
Mästerskapet kommer att spelas i fyra klasser: damer 35 år (födda 1985 och tidigare) respektive 45 år (födda 1975 och tidigare) och herrar 35 år (födda 1985 och tidigare) respektive 45 år (födda 1975 och tidigare). Tävlingsupplägget är ett gruppspel med 3-4 lag i varje grupp, där ettan och tvåan i respektive grupp går till slutspel.

Hur anmäler man ett lag?
Tävlingen är öppen för föreningar som är anslutna till Svenska Innebandyförbundet och anmälan görs via iBIS senast den 30 september 2020.

Då det är begränsat antal platser i respektive klass kommer det att vara först till kvarn-principen som gäller vid anmälan.

Distrikt kommer dock kunna förhandsboka en plats/klass, med förbehållet att deltagandet ska bekräftas senast två månader före tävlingstillfället. Detta utifrån syftet att det kan skapas lokala/regionala kvaltävlingar eller att befintlig verksamhet kan stärkas genom att bli kvalificerande. Anmälan öppnas i början av juni.

Arrangera veteran-SM på hemmaplan
Svensk Innebandy söker just nu arrangörer som är intresserade av att arrangera veteran-SM. Arrangörsunderlag kommer att skickas till distrikten inom kort.

Skicka in ansökan senast 25 maj till Svensk Innebandys arrangemangsenhet på mejl tobias.linderoth@innebandy.se.

Frågor om veteran-SM gällande tävling/anmälan:
Svensk Innebandys kundtjänst
Tel: 08-514 274 00
Mejl: kundtjanst@innebandy.se

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-05-08, kl 09:38