Information till föreningar avseende nya allmänna råd i Stockholm


Efter gårdagens tråkiga besked om lokala allmänna råd i Region Stockholm får Stockholms Innebandyförbund liksom ni föreningar idag många frågor om vad som gäller kring träning under nya allmänna råden som införts i Region Stockholm.


Stockholms Innebandyförbund uppmanar föreningarna i distriktet att skyndsamt ta beslut och informera ledare och aktiva kring vad som gäller i sin verksamhet.

Efter att Folkhälsomyndigheten den 29/10 meddelat de nya lokala allmänna råden i Region Stockholm gäller följande riktlinjer för träning:

  • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.

  • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.

Råden gällande träning för spelare födda 2004 och tidigare  gäller även utomhusträning.

Svenska Innebandyförbundet har enligt sitt beslut undantagit spelare i SSL herr och dam, samt Allsvenskan Herr från riktlinjerna gällande träning.

Idrotten får fortsatt ta ett stort ansvar för minska smittspridningen i samhället. Vi vill rikta ett stort tack till er föreningar för ert jobb kring denna fråga under seriespelets inledning. Nu behöver vi alla hjälpas åt att hålla i och hålla ut och följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten meddelat.

Vi påminner också om den digitala föreningsträffen gällande Covid-19 som vi kallat till nu på onsdag 4/11. Anmälningslänk har gått ut till samtliga föreningar via mail och gäller för en representant från varje förening.

short_text    Publicerat 2020-10-30, kl 13:03