Nuvarande riktlinjer och rekommendationer avseende match, träning och cup:

Läs mer

Höstens datum för distriktsdomarutbildningarna klara (1)

Nu finns samtliga utbildningsdatumen för höstens distriktsdomarutbildningar klara och är öppna för anmälan.

Den här utbildningen är öppen för nybörjare så du kan antingen vara helt ny som domare eller så har du gått matchledare tidigare. Med den här utbildningen kan du börja döma ungdomar på det som inom Svensk Innebandy kallas grön, blå och röd nivå.

Att vara domare är ett ärofyllt uppdrag där du får ta ett stort ansvar och lära dig mycket om ledarskap. Domarrollen kan du med fördel kombinera med studier eller eget spelande och samtidigt tjäna extra pengar då alla domaruppdrag ger ett arvode. Domaruppdraget ger också stora möjligheter att utvecklas även som spelare då du får möjligheten att se innebandyn från ett nytt perspektiv.

Fokus i utbildningen ligger på kunskaper om regler och hur du som domare ska röra dig på banan. Men du får även en inblick i ledarskap och kommunikation som är viktigt för att bli en duktig domare.

För att delta på kursen skall du ha fyllt 15 år. Det är också en fördel om du genomfört Stockholms Innebandyförbunds matchledarutbildning och varit aktiv som matchledare.

Efter den fysiska träffen sker uppdömning på två matcher under en helg tillsammans med en domarfadder alternativt under uppsikt av en domarfadder. Detta infaller oftast inom ett par veckor efter genomförd kurs.

Här finns samtliga datum samt anmälningsformulär

 

short_text    Skrivet av Jennie Stengård 10 juni 2019