Hög tid att göra sig redo!


Till helgen är det äntligen dags att starta upp den nya innebandysäsongen i Stockholm genom gruppspelet i Bäst i Stan!

Förutom att Bäst i Stan växlat upp med nytt upplägg på både junior och seniorsidan som ni kan läsa mer om här så har även en ny logo tagits fram. Vi hör oss för med Bäst i Stans ansvarige Torbjörn Lundin.

Till helgen drar det alltså igång det nya hetare Bäst i Stan, kan man säga så?
Absolut! I vårt arbete med att öka intresset för innebandyn i Stockholm så har Bäst i Stan fått ett stort fokus i år. Vi gör en hel del ändringar och det ska bli kul att se hur det tas emot av deltagande lag och publik. Vi har i alla fall ett rekordstort antal anmälda lag i alla 4 tävlingsklasser.

Vad är skillnaden i år mot tidigare?
För juniorlagen blir den stora skillnaden att alla lagen får fortsätta in i förkval/slutspel efter de inledande gruppspelet i slutet av augusti. Här blir fortsättningen efter gruppspelen i form av gemensamma arrangemang istället för enstaka matcher. Det blir därmed roligare att följa juniortävlingarna och framför allt en häftigare inramning för spelarna.

Den största ändringen är dock att vi förlängt tävlingen i alla klasser så att vi slipper tidspressen med slutspelsmatcherna under säsongen och avslutar allt med en häftig gemensam finalhelg i Eriksdalshallen den 8-9 maj.

Ny logotyp presenteras här också, tankar kring den?
Eftersom vi fräschar till upplägget rejält här så kändes det inte mer än rätt att även ta fram en ny logotyp för Bäst i Stan. Färgerna symboliserar våra färger och att det är titeln om Stockholm vi spelar om, bollen kännetecknar vår sport och swoscharna runt den fart och fläkt där helheten ska bidra till vad cupen handlar om, att bli Bäst i Stan.

Bäst i Stan generellt i år, har du något att tillägga?
Jag vill önska alla spelare och ledare varmt välkomna till Bäst i Stan! Publiken får tyvärr stanna hemma tills vi får ytterligare besked från Folkhälsomyndigheten. Trots en speciell inledning med anpassningar till Corona så kommer vi tillsammans att göra Bäst i Stan till en högintressant tävling under hela säsongen.

I och med rådande läge har Stockholms Innebandyförbund tagit fram rekommendationer för Bäst i Stan under covid-19 som ni kan läsa i sin helhet här:
Rekommendationer som avser Bäst I Stan

Då ser vi med spänning fram mot första gruppspelshelgen!

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-09-02, kl 09:09