Domarkollen med Lucas Werelius och Can Asal

Domarkollen med Lucas Werelius och Can Asal

Domarna Lucas Werelius och Can Asal ger sin syn på hur det är att vara en del av Storvretacupen både som domare och spelare!

Hur kom det sig att ni började döma innebandy?
Allt började med att föreningen sökte matchledare från vårat lag och vi tyckte att det lät som en rolig grej att pröva på. Efter ca 1 år fick vi frågan om vi ville ta nästa steg och bli distrikts domare och det kändes självklart för oss att göra det. Efter ett tag började vi döma tillsammans och så har det fortsatt sen dess.

Vad är det roligaste med att vara domare?
Vi båda har spelat innebandy själva sen barnsben och vi gillar att spendera större delen av vår fritid i hallarna. Det är kul att komma ut och träffa nytt folk och få uppleva rolig innebandy. Man får verkligen chans att se sporten från ett annat perspektiv vilket även hjälpt en själv som spelare.

Ni var efter nyår med på förbundets domarläger på Storvretacupen. Hur var det? Vad lärde ni er? 
Det är alltid lika kul att få åka iväg och döma olika cuper och att få döma en så stor turnering som Storvreta cupen är extra roligt. Att få träffa nya duktiga domarkollegor är kul då man lär sig mycket av varandra. Att få så mycket tips och nya lärdomar från domarcoacherna gör lägret lärorikt.  

Ni fick äran av turneringen att döma A-final i A-hallen. Hur var det?
Det var kul när vi fick beskedet att vi blivit utvalda att få döma A-final. Speciellt kul att få döma en så stor match då mycket står på spel för båda lagen och inramningen av matchen med intro osv gör det till en rolig känsla. 

Ni var även uppe och spelade Storvretacupen. Hur var det?
Det var 3 sköna dagar med laget med mycket bra innebandy i fina hallar. Fanns mycket varierande motstånd vilket gjorde att vi som lag fick träna på mycket nya grejer. 

Vad är roligast, spela final eller döma final?
I detta fall var det roligast att spela finalen. Trotts att det blev en spännande final att döma så var det snäppet roligare att få uppleva en A-final själv som spelare, speciellt då vi även lyckades ta hem vinsten.

Hur funkar det att kombinera dömningen med eget spelande?
Det flyter på bra, så länge man orkar med det fysiska och planeringen av egna matcher fungerar finns det inget som stoppar oss från att göra de båda.

Vilken är den roligaste matchen ni dömt?
Många matcher är roliga på sitt sätt men den roligaste på sistone hade vi uppe i Storvreta lägret nu i vinter, vilket var semin för pojkar 05 svår. Matchen bjöd upp till mycket bra spel och vi kunde verkligen göra vår grej. Sköna spelare i båda lagen ledde till att vi kunde hålla en schysst dialog genom hela matchen.

Har ni någon målsättning med ert domarskap?
Vårat mål som par är bara att blir så bra på dömandet som möjligt.

Stort tack Lucas & Can och lycka till framåt med spelandet och dömandet.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-02-07, kl 08:22