Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Detta gäller för träningar och matcher till och med 19 november


Under eftermiddagen den 29 oktober, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Stockholm beslut om skärpta allmänna råd i Stockholm.

Stockholms Innebandyförbund har sedan beskedet kom fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet, samt vilka konsekvenser beslutet får på innebandyn i Stockholm och vilka åtgärder som därmed bör vidtas av oss på Stockholms Innebandyförbund och av våra föreningar.

Publik - fortsatt max 50 personer
Föreskriften om max 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ligger kvar i Stockholms län och utifrån den rekommenderar Stockholms Innebandyförbund att matcherna fortsatt genomförs utan publik i så stor utsträckning som möjligt.

Följande gäller från och med idag 29 oktober till och med 19 november:

  • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 29 oktober-19 november på distriktsnivå, dvs röd nivå, Herrar H2-3-4-5, Damer D1-2-3, juniorserier och veteranserier skjuts upp.
    Svenska Innebandyförbundet har tagit beslut gällande matcher i förbundsserierna. Matcher med Stockholmslag i JAS, H1 och Allsvenskan dam till och med 19 november skjuts upp. Matcher i SSL dam och herr samt Allsvenskan herr spelas enligt fastlagt spelschema. Info finns här
  • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 29 oktober-19 november på grön och blå nivå ställs in.
  • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.
  • Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Stockholms Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
  • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. Råden gäller även för utomhusträning.

Här finner ni Stockholms Innebandyförbunds rekommendationer och riktlinjer i sin helhet som gäller när de skärpta allmänna råden i Stockholm upphävs.

Det är viktigt att vi tillsammans gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen.

Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än 19 november.

Ovan text är skriven utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande.

Beslutet från Folkhälsomyndigheten finns att läsa här.


Skärpta allmänna råd - så påverkar det idrottsrörelsen
Här förklarar RF-SISU Stockholm vad de nya lokala allmänna råden innebär för idrotten i Stockholm.Läs mer från RF-SISU Stockholm
här.

Med vänliga hälsningar
Stockholms Innebandyförbund

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-11-18, kl 14:43