Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Bele Barkarby IF IBF och Järfälla IBK storstatsar på innebandyskolor nu i höst!

När innebandyn under pandemin tappat över 11% av utövarna gör Bele Barkarby IF IBF och Järfälla IBK en storsatsning på innebandyskolor nu i höst.

Vi hör oss för med Bele Barkarbys IF IBF:s Ordförande Johnn Wahlgren om samarbetet:

Kan du beskriva samarbetet?
Samarbetet utgår från att båda klubbarna vill samverka för att få fler ungdomar i Järfälla kommun att hitta till innebandyn.

Allt startade med att Andreas Lindberg, ordförande i Järfälla Spiders, hörde av sig till mig för att höra om vi kunde samarbeta på något sätt runt innebandyskolorna istället för att konkurrera.

Sen följde flera positiva möten med målet att hitta nya sätta att samarbeta som sedan mynnade ut i just detta samarbete.

Hur har upplägget set ut?
Egentligen handlar det om två saker. Det första är att synka, så vi köra igång samma veckor, erbjuder lika många tillfällen och att vi tillsammans täcker alla kommundelar, så att det finns en innebandyskola i närheten av var man bor.

Det andra är att vi tillsammans bekostat marknadsföringen av innebandyskolorna genom ett gemensamt utskick till föräldrar till alla barn födda 2016 - 2012 boende i Järfällakommun.

Vad har ni fått för respons?

Jättebra respons, tillsammans har vi fått över 200 barn att hitta till innebandyn och dessutom många barn från områden där vi tidigare har haft svårt att skapa intresse.

Har ni något tips till föreningar som vill göra liknande samarbeten som ni?
Våga släppa garden lite. Börjar man prata och diskutera klubbar mellan så hittar man ofta flera områden där båda klubbarna och sporten tjänar på ett samarbete.

Stort lycka till med säsongen och förhoppningsvis fler samarbeten era föreningar emellan!

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2021-10-01, kl 12:56