Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets lag, kandidat 2: Vallentuna IBK / IK Frej Damjunior

Säsongens schysstaste lag tilldelas det lag i distriktet som genom sitt agerande är ett föredöme för svensk innebandy, både på och utanför plan.

Motivering för utmärkelsen
Tonårstjejerna i grannklubbarna Vallentuna IBK och IK Frej stod i somras inför ett val, alla spelar ihop till hösten eller alla letar andra klubbar att spela i. Valet blev att fortsätta tillsammans och efter många år av att se varandra som motståndare istället se varandra som lagkompisar. Ledare och spelare har sedan dess arbetat mycket med bygget av lagkänsla och vänskap över de gamla klubbgränserna. Ett arbete som resulterat i att spelare från andra grannklubbar som sent i tonåren lagt klubban på hyllan hör om lagkänslan och hittar tillbaka till innebandyn i laget.

Under säsongen har laget även samarbetat med andra lag från båda klubbarnas kill- och damlag för variation på träningar, bjudit in klubbarnas yngsta flicklag till gemensam inmarsch på matcher och nu under våren initierat donationer från lagets sponsorer till Ukrainas krigsdrabbade barn.

Laget har haft en aktiv närvaro på sociala medier där duktiga motståndare har hyllats för sin skicklighet med boll och klubba eller för att de agerar extra schysst på planen. Mottot är att alltid vara vänliga och öppna mot alla - ens motståndare på match idag kan ju vara ens lagkamrater på träning imorgon.

Läs mer om Årets lag här!

Vinnaren presenteras torsdag den 21 april på Stockholms Innebandyförbund hemsida. 


short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2022-04-20, kl 11:01