Nuvarande riktlinjer och rekommendationer avseende match, träning och cup:

Läs mer

Årets förening 2018-2019

Till årets förening säsongen 2018-2019 har Stockholms Innebandyförbunds stipendiestiftelsevalt att utse Rotebro IS IBK, med motiveringen:

Med målsättningen att alla ska trivas utifrån sina egna förutsättningar har Rotebro IS visat att man med hängivenhet, engagemang och tydlighet kan inkludera och stärka individer utan att de sportliga framgångarna försummas.

När Rotebro IS genomförde Föreningslicensen i januari 2018 presenterade föreningens styrelse en tydlig och realistisk handlingsplan för framtiden. En handlingsplan man under året kommit väldigt långt med.

Bland annat har man i samarbete med SISU Idrottsutbildarna utbildat alla lag genom projektet ”innebandysnack”, som syftar till att skapa en trygg idrottsmiljö för de aktiva samt fästa de mjuka värdena i omklädningsrummen.  

Vidare har föreningen arrangerat en utbildningsvecka för alla ledare i föreningen, arbetat aktivt med sin juniorkommitté samt tagit strategiska beslut i syfte att göra föreningen mer jämställd, bland annat genom att ha som målsättning att alla nystartade lag ska ha en kvinnlig ledare.

Med invigningen av Rotebrohallen 2015 har föreningen kunnat utforma den föreningskänsla som behövs i syfte att få samtliga medlemmar i föreningen att känna tillhörighet och stolthet.

Föreningen har ett långsiktigt tänk som borgar för att även i framtiden vara livaktig och därmed utgöra en modell för hur en innebandyförening framgångsrikt kan bedrivas. 

Man är en god förebild för innebandyn i ett större sammanhang, något som bevisas av nomineringen till Stockholmidrottens utmärkelse för årets barn och ungdomsförening.  

Årets förening utses varje säsong av Stockholms Innebandyförbunds Stipendiestiftelse och belönas med minnesgåva samt 15 000 SEK till moderföreningens ungdomsverksamhet.

 

short_text    Skrivet av Hermine Dahlerus 2 maj 2019