Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

DomarutbildningarSå här blir du domare 

Svensk Innebandy har domare i alla åldrar. Det finns många anledningar till varför du ska bli domare:

  • Det är utmanande och kul
  • Du får en utbildning i ledarskap och lär dig att leda andra
  • Du utvecklas som människa
  • Du lär känna andra domare och blir en del av en gemenskap
  • Du tjänar extra pengar

Att vara domare är ett ansvarsfullt och samtidigt roligt uppdrag, och du är en nyckelperson för att barn, ungdomar och vuxna ska kunna utöva innebandy. Du är helt enkelt en viktig del av utvecklingen av Svensk Innebandy.

Det första steget för att bli domare är att gå en utbildning. Som innebandydomare går man en utbildning varje år och det är ditt distrikt som bestämmer vilka matcher du får döma efter utbildningen.

Dessa utbildningar finns för dig som är nybörjare: 

Matchledarutbildning (ML)
En utbildning under en kväll för dig som skall leda (döma) på blå nivå (lättlätt och lättsvår) och Schyssta Cupen. Det är också en utbildning för de ledare som inte spelat så mycket själv, men som vill lära sig lite mer om innebandyns regler. För att delta på en matchledarutbildning skall du vara 14 år eller äldre. 

Ungdomsdomare (UD)
Den här utbildningen riktar sig till dig som är 15 år och äldre och främst vill döma matcher på det som kallas blå och röd nivå. Att bli ungdomsdomare passar dig som vill prova på hur det är att vara domare. Du kan sedan gå vidare till att döma på högre nivåer, men du kan också fortsätta på den här nivån i flera säsonger. 

Fokus i utbildningen ligger på att ge dig de verktyg som krävs för att ta de första och ibland svåra stegen i din domarkarriär. Du får kunskap om innebandyns regler, hur du ska röra dig på planen och en inblick i hur du leder barn och ungdomar.

Distriktsdomare 1 (DD1)
Distriktsdomarutbildning 1, DD1, är för dig som är 15 år och äldre och är sugen på att börja döma. Utbildningen är öppen för nybörjare så du kan antingen vara helt ny som domare eller så har du gått matchledarutbildning tidigare. Med den här utbildningen kan du börja döma ungdomar på det som inom Svensk Innebandy kallas blå och röd nivå.

För mer information, utbildningstillfällen och anmälan se här

Alla utbildningar digitalt

Svensk Innebandys utbildningar blir digitala, välkommen in!