SPELARUTVECKLING - JUNIOR

Publicerad
SPELARUTVECKLING JUNIOR
Nu lanserar vi nästa steg på vår skånska spelarutvecklingstrappa, spelarutveckling för juniorer (SpU-J). Detta är för dig som älskar att träna och har målsättningen att utöva din sport på elitnivå. Upplägget är framtaget av erfarna elittränare och det är första gången något likande arrangeras i Skånes Innebandyförbund.    

Syfte
Syftet med SpU-J är att ge unga tjejer/ killar möjligheten att komplettera sin klubblagsverksamhet med ett seriöst och i vissa delar individuellt träningsupplägg. Detta är en spetsutbildning på fyra intensiva samlingar som ska ge en inblick i vad som krävs på elitnivå. SpU-J är en förlängning av vår Skånelagsverksamhet, men det är inget krav att man tidigare har representerat Skåne i SDF-SM.

För vem
Tjejer- och killar födda 2005 – 2006 som brinner för innebandy och satsar mot eliten. Alla i rätt ålder får ansöka men vi rekommenderar inte att man redan tillhör någon av nedan elitverksamheter*:

  • NIU – innebandy
  • SSL/Allsvenskan

*Anledningen till att vi inte rekommenderar SpU-J för NIU-elever och spelare i SSL eller Allsvenskan är för att er belastning redan är tillräckligt hög för att ni ska kunna ta till er SpU-J till 100%.  


Innehåll & upplägg
Det kommer att genomföras fyra samlingar i SpU-J. Samlingarna sker runt om i Skåne, exakt tid och plats meddelas i kallelse som mailas ut ca 3 veckor innan varje samling. När ansökningsperioden är slut så kommer vi att tillfråga alla deltagare vilken dag i veckan som passar bäst, så planeringen kommer att utgå ifrån deltagran så mycket det är möjligt.  Här nedan kan du läsa om innehållet i varje samling:

Samling 1 (september)
På den första samlingen med SpU-J genomför vi en fysisk kapacitetsanalys. Vi börjar med en teoretisk genomgång och därefter genomför vi X antal tester för att sen avsluta med innebandyanpassad fysträning. När testerna är sammanställda så görs en individuell uppföljning och rekommenderat individuellt träningsupplägg för fysträning.

Samling 2 (oktober)
På den andra samlingen fokuserar vi ”spelet” innebandy. Vi inleder med en teoretisk genomgång av trender i spelet, vad som förväntas av en elitspelare idag och i framtiden. Därefter följer ett högintensivt träningspass på ämnet. Teori/träningen leds av erfarna tränare på elitnivå.

Samling 3 (lördag 11 november, Malmö)
På den tredje samlingen är en heldag med matcher på schemat. Först ut är träningsmatcher mot Skånelagen (2007) och dagens fortsätter sen med vi ser två landskamper i Euro Floorball Tour tillsammans. Detta datum är definitivt och dagens schema slutar efter Sveriges match som startar 15.00.

Samling 4
Den fjärde samlingen är ett träningspass med ett seniorlag som är på en hög och utmanade sportslig nivå utifrån deltagarens kapacitet. Viket klubblag diskuteras mellan deltagaren och spelarutvecklingsansvarig på Skånes IBF.   

Ansökan & antal
Spelarna ansöker själva eller nomineras av sin förening. SpU-J är öppet för 20 spelare, jämn fördelning mellan tjejer och killar. Det är först till kvarn principen och sista anmälningsdag är söndagen den 20 augusti.

ANMÄLAN!

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS