Är det spelledigt i seriespelet de helger SpU arrangeras? 

Den första VM-helgen då vi arrangerar samlingar för de flesta åldersgrupperna är en sk spelledig helg. Men vid övriga samlingar som genomförs under tävlingssäsongen är inte per automatik spellediga. Vi uppmanar föreningar att ta hänsyn till vår planering när de lägger sitt matchschema. Tänk på att vara ute i god tid om ni upptäcker att en samling kommer att krocka med en match.  

Kan Skånes IBF tvinga en förening att flytta en match om ett av lagen har spelare på en Skånelagssamling?

Inte per automatik men SKIBF förbehåller sig rätten att flytta på matcher vid krockar med förbundets arrangemang/träffar/utbildningar/distriktslagssamlingar. Aspekter som väger in är hur många spelare det gäller, vilken åldersklass, när frågan ställs osv. Återigen, med god framförhållning i säsongsplaneringen så minskar vi krockar där spelaren kommer i kläm.

https://innebandy.se/skane/tavling/fore-under-och-efter-match/matchflyttar


Kan man som 13:åring vara. Med i SpU för 14:åringar?

Nej inga underåriga spelare tillåts att delta i Spelarutveckling eller uttagningsprocessen till Skånelagen.

Är det tvång på att använda skyddsglasögon?

Ja godkända skyddsglasögon måste bäras på alla våra samlingar. Undantag om man använder vanliga glasögon såklart.  

Kan man önska vilken plats och grupp  man vill bli placerad i

Vi kan tyvärr inte ta emot önskemål då det skulle bli jättesvårt att hantera och förhålla sig till. Vi försöker alltid ta hänsyn till att placera spelare från samma förening/lag i samma grupper. Så man kommer aldrig själv från sin förening i en grupp.  Men vi placerar inte heller ihop för många från samma lag/förening i samma grupp, det ska ju ändå vara skillnad på en SpU-samling än en vanlig klubblagsträning.

Kan man få information om platser och tider innan kallelsen skickas ut?

Nej, utan man får vänta på kallelsen där definitiv dag, tid, plats framgår. Alla bokningar utgår ifrån vår preliminära säsongsplanering och tiderna 09.00 – 16.00 (två grupper där en börjar 09.00 och slutar ca 14.00 , den andra 10.30 – 16.00). Avvikelser kan sen göras pga halltillgänglighet.

Får man en bekräftelse på att inbetalningen är mottagen?

Nej. Man får endast en automatisk bekräftelse på den digitala anmälningen. Inbetalningar tas emot manuellt och registrerar på den digitala anmälningen men vi har ingen möjlighet att löpande bekräfta att vi har tagit emot inbetalningen. Alla anmälningar som inte är betalda kontaktas med påminnelse.

Erbjuder ni föräldrar och anhöriga biljetter till VM-matcherna spelarna ska se den 7-8 december?

Nej, vi ka endast ombesörja biljetter till spelarna. Vi hänvisar till den egna föreningen (föreningsbiljetter) eller VM-sidan:

https://www.wfc2024.se/sv/biljetter/

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS