Grundutbildning för Organisationsledare

Utbildningen för er styrelse

Som styrelse i er förening har ni en viktig roll. Ert uppdrag handlar om att staka ut en riktning för er förening, tydliggöra för tränare, spelare och föräldrar hur er verksamhet ska bedrivas och skapa så bra förutsättningar som möjligt för detta. För att ni ska lyckas i ert styrelsearbete är det viktigt att ni är trygga i er kunskap om hur ni kan leda och utveckla föreningsverksamheten. Under utbildningen hjälper vi er med att stärka er förening så att ni har en stark organisation, ledarengagemang och löpande utvecklingsarbete. Det här kallar vi er föreningsutveckling. 

Från och med säsongen 20/21 är Grundutbildningen för Organisationsledare en integrerad del av Svensk Innebandys nya verktyg för föreningsutveckling Vår Förening Vill. Vi rekommenderar våra föreningar att köra grundutbildningen som en del av Vår Förening Vill, men alternativet att köra den fristående kvarstår. 

Utbildningen tar tre timmar och genomförs enligt era önskemål hos er eller digitalt. Kostnaden för utbildningen kan föreningen söka idrottsmedel för i efterhand, utbildningen är därmed i praktiken kostnadsfri. 

Utbildningsinnehåll:

  • Strategi 2025
  • Svensk Innebandy Vill
  • SIU-modellen
  • Föreningskunskap
  • Föreningsutveckling 

Är ni intresserade av att boka in en utbildning?

Hör av er till Mikael Jeppsson 

mikael.jeppsson@innebandy.se

0703 - 64 51 01

 

Respons på utbildningen 

Skåne var det första distriktet i Sverige i januari 2019 att genomföra Grundutbildningen för Organisationsledare.

Det här sades då om utbildningen:

"Vi känner att vi behöver få lite coaching i vårt arbete kring föreningen. Det ger en förening de rätta verktygen för att jobba i linje med Svensk Innebandy. Det är en bra avstämningspunkt att man är på rätt väg och kanske ska ändra sitt sätt att jobba. Det här var klockrent för oss." (Gantofta IBK)

 

 

 

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS