Målvakts fokus goalie camp 2023

Publicerad
MVGC 2023
Målvakts fokus goalie camp 2023 avslutades i söndags och vilket läger de varit!

Under lägret har spelare fått utbildning i allt från de viktigaste grunderna i målvaktsspelet till några av de svåraste spelmomenten och utkast. Under lägret har det även varit olika föreläsningar för att ge ytterligare kunskap till målvakterna. I år har det varit föreläsningar om hur du som målvakt kan analysera prestationer, hur man hanterar motgångar, hur du kan utvecklas under press och hur Svenska NIU- och landslagsverksamheten går till.

 Sen har vi några ord från Pontus från lägret:

"Som vanligt är en av de viktigaste hörnstenarna våra otroliga tränare. Detta år hade vi målvaktstränare från både Luleå, Umeå, Göteborg, Malmö och Finland som alla har en enorm erfarenhet men kommer från helt olika bakgrund och har skilda tillvägagångssätt vilket ger en härlig nyans på lärandet. Det finns många sätt att tänka på och därför har Pontus som fokus att tränarna på det här lägret känner friheten att lära ut efter sina egna metoder. Under lägret finns det alltid både kvinnliga och manliga tränare varje år, för annars missar vi både väldigt viktiga perspektiv och erfarenheter som vi annars inte kan erbjuda. Jag tror att det har gett effekt då vi har väldigt många unga tjejer som deltar år efter år, vilket jag är väldigt nöjd med."

 

"Min målsättning är att fortsätta driva målvaktsutvecklingen framåt och jag är väldigt tacksam till Norrbottens Innebandyförbund samt alla tränare och funktionärer som har valt att ansluta till vår verksamhet genom åren."

Vi på Norrbottens innebandyförbund och Pontus hoppas att alla som deltagit haft ett fantastiskt läger där målvakterna fått ta del av nya lärdomar som kommer att hjälpa dem i sin egen utveckling och hjälpa dem ta nya kliv. Vi hoppas att vi får se er även nästa år!

Publicerad av Robin Engström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS