Gå med i styrelsen för Norrbottens Innebandyförbund!

Publicerad
Gå med i styrelsen för Norrbottens Innebandyförbund!

Det börjar nu bli dags att se över potentiella kandidater till styrelsen för Norrbottens Innebandyförbund!

Valberedningen vänder sig i första hand till er föreningar för att se över om ni har någon eller några lämpliga individer att rekommendera till detta uppdrag.

Efter att ha följt styrelsens arbete under säsongen som pågår, sammanställt den intervju som styrelsemedlemmarna enskilt har svarat på och genom möten i valberedningen kommer här en liten sammanställning om vad uppdraget innebär samt vilka egenskaper som styrelsen skulle må bra av att kompletteras med.

 

Uppdraget innebär:

  • Ca 1 - 2 styrelsemöten per månad. Ibland färre och ibland fler lite beroende på vilken mängd av uppdrag som styrelsen får från föreningshåll men i snitt ca 1 - 2 möten/månad.
    Mötena varar ca 1 - 2 timmar per gång där majoriteten av dem hålls digitalt.
    Önskvärt är ett nyfiket och aktivt deltagande.
  • Några fysiska styrelsemöten/säsong. De fysiska träffarna innebär styrelsearbete i form av målsättningar, uppföljning samt avstämning av nuläget.
  • Deltagande på årsmöte där möjligheten finns att delta digitalt.
  • Möjlighet till fysiskt deltagande på Svensk Innebandys ordförandekonferens.
  • Möjlighet till fysisk deltagande på RF-SISU's Idrottsforum.

Styrelsen skulle må bra av att kompletteras med: 

  • Representation från inlandet och norra Norrbotten. I dagsläget representeras styrelsen av majoriteten Piteå och Luleå. För att styrelsen ska må bra, få bättre överblick på sin verksamhet och utvecklas för hela innebandynorrbotten så behövs representation från ett större geografiskt område. 
  • En ökad mångfald. För att utveckla vår sport optimalt behövs fler synvinklar från olika håll. Vi önskar bredda vår mångfald där alla är välkomna att anmäla sitt intresse, oavsett innebandyerfarenhet eller inte.
  • Idrottspolitiskt intresse. Vi vill växa som idrott och ta större plats i vårt samhälle, en kompetens som styrelsen idag önskar att förstärka. 

Vi från valberedningen har påbörjat vårt sökande efter den kandidat som ska komplettera vår styrelse.
Tveka inte att höra av er med förslag på kandidater i eller utanför er förening så tar vi vidare kontakt med personen i fråga.

 

Hör av här eller via mejl till norrbotten.valberedning@innebandy.se

Publicerad av Robin Engström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS