Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Upplevelser från föregående säsong!

Inför starten av denna säsongen så bjuder vi på lite upplevelser från föregående säsong!

 

Uppsala och Helsingfors 2019.

Inför säsongen bestämde vi oss för att åka på 2 cuper. En mitt i säsongen och en i slutet av säsongen. Uppsala (Storvreta) i Januari och Helsingfors i maj. Våran historia sedan tidigare säsonger har varit att delta i endast en cup, den var i Umeå våren 2018.

Arbetet började redan hösten 2018. Ett halvår innan Storvreta så satte vi en budget som skulle räcka för två cuper och samtidigt inte riskera våra seriematcher i Norrbotten. Dessutom poängterades det att egenavgifterna aldrig skulle kosta mer än 500 kr oavsett vilken cup vi åkte till.

Ledarna presenterade säsongens planer för spelarna och föräldrana. Alla var med på noterna och arbetet kunde börja. Let´s go!

Det vi gjorde för att ha råd med dessa cuper var att börja hitta sätt att få in pengar till laget, även hur grabbarna kunde engagera sig för att dra in pengar. Och som dom gjorde det! Vi sålde som tidigare säsonger, varken mer eller mindre.

Den stora skillnaden denna säsong mot dom tidigare är att vi hörde oss för om sponsorer samt en genialisk idé av oss ledare att börja panta burkar som grabbarna fick panta och vi ledare/föräldrar åkte runt med släpvagnar och hämtade. 4 pantkvällar denna säsong gav ett rejält klirr i kassan samt en sponsor till.

Till Uppsala åkte vi tåg dagen innan cupen började, vilket inte var helt optimalt. 16 timmar tåg från Kiruna och sedan spela 3 matcher var tufft, otroligt tufft. Vi anlände dessutom till Uppsala klockan 05:30 och vi började inte spela förrän förmiddagen någon gång. Cupen var en upplevelse, det var ju trots allt världens största cup och den var helt suverän. Trots att resulaten inte gick våran väg var vi alla en erfarenhet rikare och vi hade jätte kul.

När vi kom tillbaka till Kiruna började jobbet med att ro i land Helsingfors cupen (Helsinki junior challenge). Varför vi ville åka till just Helsingfors var att vi hade kollat runt på nätet och fått goda referenser om cupen och samtidigt kände vi att ingenting var omöjligt med vi drivna ledare tillsammans med aktiva föräldrar och ungdomar som ville åka.

Ganska snabbt märkte vi att denna cup kommer kosta pengar, mycket pengar. Vår plan var att flyga till och från Arlanda för att sedan ta en transport till Värtahamnen och ta båt över till Helsingfors.

Cupen i sig var helt okej, vi vinner fyra av fem matcher och det gjorde vi bra, riktigt bra. Annars skulle jag rekommendera Uppsala rent cupmässigt, men äventyrsmässigt var Helsingfors helt klart något extra.

Alltifrån att flyga till att åka båt samt ha en avslutning på gröna lund var verkligen pricken över i:et på en makalöst rolig säsong.

/André Frölander tränare Kiruna AIF 05&06.

short_text    Publicerat av Evelina Hultgren Woronin 2019-11-28, kl 16:42