Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Robin Engström ansluter till NIBF

Robin Engström ansluter till Norrbottens innebandyförbund                                               som  projektledare för återstart!  

    

 Vi har kommit en bit in på det nya året och närmar oss fettisdagen med stormsteg. Gällande pandemin så kan vi inom den närmsta tiden förhoppningsvis se en smittspridning som gör att vi kan återgå till en mer normal vardag. Effekterna av pandemin är någonting som kommer att påverka oss lång tid framöver och vikten av projektet av återstart blir än viktigare. I och med detta så har vi på Norrbottens Innebandyförbund nu rekryterat in Robin Engström som kommer vara ansvarig för detta projekt i Norrbotten.

-Även om pandemin är inne i ett svårt läge igen, med en högre smittspridning än vi någonsin har upplevt tidigare, så ser vi äntligen ljuset igen.  Dessutom så under torsdagen den 3 februari så kom det efterlängtade och glädjande beskedet att alla restriktioner kommer att släppas fr.o.m. onsdagen den 9 februari, vilket nu innebär att vi kan börja blicka framåt igen. Vi inom Norrbottens IBF kan konstatera att det kommer krävas en hel del för att lyckas med återstarten som RF och svensk innebandy har presenterat, men vi antar utmaningen med goda förhoppningar och med inställningen om att vi kommer att lyckas vända på skutan och få uppleva positiva vindar och ökat engagemang runt innebandyn igen, säger Conny Björnfot, ordförande i Norrbottens IBF.

Vidare säger Conny:

- Först och främst är vi givetvis väldigt glada över rekryteringen av Robin, där hans profil väl passar in för detta uppdrag. Med Robin på plats som projektledare så ger det oss goda och stora möjligheter att lyckas, men givetvis så kommer det bli ett gediget arbete som kräver stort tålamod för att lyckas, därför är det också glädjande att vi börjar sätta organisationen för en rejäl och kraftfull återstart, inom innebandyn!

Återstartsprojektet och planen för arbetet handlar i grova drag om att stärka verktygslådan för föreningarna med fokus på rekrytering och livslångt idrottande.

Målsättningen med tjänsten är att projektledaren ska vara ett stort stöd för föreningar i planeringen och genomförandet av innebandyaktiviteter för nya och gamla utövare. Även våra kollegor i Jämtland/Härjedalens-, Gävleborgs-, Upplands- och Dalarnas innebandyförbund har också genom detta projekt tillsatt projektledare vilka alla också kommer att ingå i samverkans forum mellan distrikten.

Robin är nyexaminerad från Umeå Universitet och har läst det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling. Robin har en naturlig koppling till Norrbotten då han är född och uppvuxen i Luleå.

-Innebandyn för mig har alltid associerats med glädje och gemenskap. Jag har personligen aldrig varit aktiv inom innebandyn, men de är en idrott som man spelat mycket med vänner genom uppväxten och på fritiden. Den bakgrund jag sitter på är som spelare och ledare inom hockeyn. Hoppas att jag utifrån mina tidigare erfarenheter och kunskaper som ledare inom hockeyn kan bidra med ett annorlunda tänk, säger Robin.

I rollen som projektledare handlar om att bedriva, leda och arbeta operativt med återstartsarbetet och återstartsaktiviteter vilket innefattar att genomföra diverse aktiviteter. Robin kommer att verka som samordnare mellan föreningar, skolor, distrikt, kommuner och andra parter som är en viktig del i arbetet kring återstartsstöd. Allt i syfte att fler personer ska spela innebandy och att bli folksporten för alla.

-För mig blir det här en ofantligt rolig utmaning och att sätta sig in i en idrott som man inte varit aktiv inom gör det ännu mer spännande. När det kommer till idrott så är jag en allätare och att få möjlighet att träffa nya personer och föreningar inom innebandyn kommer vara väldigt lärorikt och roligt, avslutar Engström

Projekttiden för denna tjänst är förlagt fram till sista augusti. Då detta är ett projekt som handlar om en långsiktig satsning så är förhoppningar om att projektet fortskrider längre än så är och ser väldigt goda ut.

 

Vi hälsar dig varmt välkommen Robin, det är med stor glädje, som vi hälsar dig hjärtligt välkommen till oss inom innebandyn!

short_text    Publicerat av Eva Engman 2022-02-04, kl 11:56