Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Gammelgårdens IF till USA

Gammelgårdens IF åker till USA

Läget i världen just nu lägger ju en våt filt över det mesta. Och så Covid:en på det. Vi lider med alla drabbade inte minst i Ukraina, men är ändå startklara att korsa Atlanten den 25 mars.
Får vi nu äntligen ge oss iväg på detta once in a lifetime New York äventyr så gör vi såklart det.

Syftet med resan är att uppleva nåt alldeles extra, och att bredda synen till att finna synergier inte minst mellan ishockey och innebandy. Som alla NHL-lagen numer gör. De har slutat att se idrotterna som skarpt separata konkurrerande idrotter och jobbar nu tätt tillsammans inte minst för att integrera fler barn och ungdomar till idrotten, och till samhället.
Under våra nio dygn där kommer vi att få ta del av vad de koncepten verkligen innebär. Det NHL-lagen gör borde väl även svenska lag kunna ta efter?

Vi kommer att möta ett juniorlag från NHL-laget New York Rangers, i innebandy alltså och sen även innebandylaget Manhattan Kings. Ett innebandylag som överväger att gå med i den planerade proffsligan i innebandy där i USA, men som har varit lite sargat senaste åren efter Covid-tiden då stora delar av truppen tvingats resa hem till Europa. Men de börjar komma tillbaka nu så att de har spelare att möta oss, har de utlovat.

Förutom det finns planer att vi får äran att vara med och träna ungdomar i innebandy ute på New Yorks största träningsanläggning vid Chelsea Pier, i en slags floorball clinic i New York Rangers regi. Och så kommer vi att ha massa annat skoj och samtidigt stärka bilden att vi är levande bevis på det Svenska innebandyförbundets vill visa, att innebandy är en livslång motionsform.

Oxdog i Piteå har hjälpt oss att bli riktigt snyggt dressade för resan. Vi håller som bäst på att prova ut kläderna och finna en layout på trycken hos Tryckmetropolen hemma i Kalix. Men det finns plats kvar för Ditt företag så hör bara av dig till oss om du vill synas tillsammans med oss. Vi räknar med stort intresse och publicitet! Även där i New York där många vill se oss in action.

Vi kommer att finnas på Insta #gifgoesglobal och Facebook Gif Innebandy. Följ oss gärna för det här kommer att bli nåt extra!

Sponsorer: BDX, Electrotech, Facilitator North, Kalix maskiner, Norrbottens innebandyförbund, Oxdog, Part, Pemab, Strömbergs bil, Tryckmetropolen

 

På återhörande!

-GIF Innebandy

short_text    Publicerat av Eva Engman 2022-03-15, kl 15:32