Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Gammelgårdens IF goes Global

Gammelgårdens IF kommer göra en resa till USA.

Vi kommer följa deras arbete och resan till deras mål och följa upp hur det gick. Vi vill att detta ska inspirera våra motionärer till att fortsätta vara aktiva och att detta kan vara ett steg till att vi ökar på vårt antal motionärer i Norrbotten.
Vi kommer ta hjälp av Gammelgårdens IF i vårat fortsatta arbete att jobba fram en motions serie här i norr, och hoppas att vi har intresserade där ute som vill göra något gemensamt med oss.

Gammelgårdens innebandy i Kalix åker till New York i oktober månad. För att spela mot ett lag från Manhattan och förhoppningsvis även hänga med dem. Det blir gemensam middag efteråt där vi även får chansen att föreläsa om hur bra Norrbotten är.

Laget vi möter består av spelare från hela världen. Tyngden på européer men även givetvis amerikaner och andra nationaliteter. De som oss träffas och njuter av att spela innebandy tillsammans. Och umgås.

Vi är ett lag som spelat aktivt i Norrbotten i sju säsonger, men fortsätter att spela på motionsnivå. Några av oss har spelat ihop i snart 40 (!) år. Det är precis vad svenska innebandyförbundet och Norrbottens Innebandy vill, att alla ska vara kvar och idrotta så länge som möjligt.


Vi vill också visa hur jättestor innebandyn faktiskt är.
Var och varannan gympahall fylls om kvällarna med motionärer. Alltså utöver alla licensierade spelare. I en sport som även där utslagningen och för korta karriärer blir allt mer påtaglig.

Vi gör det här projektet för att:

-visa på hur utvecklande det är med internationellt utbyte. För både oss, och dem.

-visa vilken glädje vår egen sammanhållning för med sig. Många unga säger redan ”jag skulle vilja va med i ett lag som erat, ni verkar ha så skoj”

-visa just hur bra man mår att förena sitt intresse och träffas för att göra saker tillsammans. 

-ge exempel på spelare utifrån (nyinflyttade) som vi haft i laget som betonat hur viktiga vi var för att inkluderas och trivas på orten. Den delen av föreningslivets vikt är det alldeles för tyst om.

-projektet görs riktat mot FNs mål för Hållbar utveckling, mål nr 3 om god hälsa och välbefinnande och mål nr 8 fredliga och inkluderande samhällen.

Av personliga erfarenheter är lagidrott fantastiskt där jag bott i Kalix, Göteborg, Piteå och även som hockeyspelare i Tyskland. Lagidrotten är fantastisk sådana gånger!

Vi ser redan ett stort intresse av att veta mer. Även om vi inte gått ut med nyheten än, tänkte att ni skulle få chansen att släppa den bomben. Vilket i sin tur givetvis gynnar oss i vår jakt på sponsorer och så för projektet.

// Tommy Öberg

Följ länken för att läsa vidare på NSD:

https://www.nsd.se/nm5317588

 

short_text    Publicerat av Eva Engman 2020-04-08, kl 09:58