Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Föreläsning Peter Hörnsten Spelförståelse för innebandyspelare

 Föreläsning med Peter Hörnsten

Norrbottens Innebandyförbund har glädjen att bjuda in tränare/ledare/spelare till en föreläsning
där fokus ligger på spelförståelse.

OBS NY TID

Datum:24/3-22
Kl:17:00-21:00
Plats meddelas senare när vi ser hur många som anmäler sig.

Så tveka inte, anmäl er HÄR senast 21/3-22.
Föreläsningen är kostnadsfri då RF-SISU tar hela kostnaden för detta.

 

Detta är Peter Hörnsten:

Hej!

Jag heter Peter Hörnsten och jobbar som instruktör på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Själv bor jag i Örnsköldsvik. Jag har hållit på med innebandy på elitnivå i över 30 år, först som spelare men i många år nu som tränare. Jag har tränat elitlag för både herrar och damer men håller även i lag i yngre åldrar där mina döttrar spelar. Idag sitter jag också med i Sportgruppen för de svenska landslagen.

För två år sedan gjordes på uppdrag från SIBF en undersökning bland elittränare, NIU/RIG-instruktörer, förbundskaptener och landslagsspelare om vad man anser att gymnasieelever som examineras på RIG och NIU behöver mest för en bra elitkarriär. Överst på listan kom SPELFÖRSTÅELSE. Man ansåg generellt att dagens generationer saknar kunskaper i hur spelet innebandy ska bedrivas.

Av den anledningen har jag tagit fram en föreläsning som vänder sig till främst ledare på röd nivå och uppåt, men som även fungerar för ledare på blå nivå - och också för spelare. Föreläsningen innehåller mycket kring hur de olika delarna i beslutsfattandet kan tränas upp. Jag visar klipp där jag förklarar tänket inom innebandyspelande och träning. Jag visar lite olika sätt att träna upp de olika delarna. 

Föreläsningen är interaktiv då deltagarna enklare kan vara med i diskussioner, lekar och liknande för att förstå innehållet bättre. Jag vågar utlova att den här föreläsningen innehåller mera innebandykunskap än vad som är vanligt i innebandysammanhang och att det finns intressanta aspekter för alla - om man är intresserad av att utveckla sin förståelse för spelet.

Förhoppningsvis är detta ett (av många andra) bra steg i en gemensam kraftsamling för att Sverige åter ska bli den dominerande innebandynationen i världen. Välkommen att delta i den resan 

Innebandyhälsningar

Peter Hörnsten

 

Väl Mött

 

 

 

short_text    Publicerat av Eva Engman 2022-03-01, kl 12:33