Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Beslut gällande Riktlinjer PGA Covid-19

Beslut gällande Riktlinjer PGA Covid-19                                     

Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) uppmanade den 21 januari kommunerna att förlänga stängningen av bla idrottshallar t.o.m 7 februari.

Dock med undantag för träning för barn och ungdom födda 2005 eller senare samt yrkesmässig idrott som fortlöper enligt deras reglementen.

 Med anledning av detta samt den information som kommer från svensk innebandy så har Norrbottens IBF därför beslutat att följande gäller:

Inomhusträning för spelare födda 2004 och äldre

NIBF avråder i nuläget från inomhusträning tillsvidare. Detta gäller oavsett om träningen bedrivs i kommunal eller privat anläggning. Undantag för spelare i SSL Herr/Dam samt i Allsvenskan Herr, där träning och tävling fortlöper enligt gällande reglementen för SIBF som ska följas vid träning och match.

Inomhusträning för spelare födda 2005 och yngre

Träning är tillåten om den bedrivs på ett ansvarsfullt sätt. FHM allmänna råd, SIBF:s, och NIBF:s riktlinjer och rekommendationer ska följas. Matcher mot andra lag ska i nuläget inte genomföras, dock planeras det för en uppstart för enskilda matcher för barn och ungdomar födda 2005 och yngre under februari och framåt vi återkommer då vi vet mer om det.

  • Träning för spelare födda 2005 och yngre kan starta upp igen som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man minsta sjukdomssymtom. Möjlighet till handsprit före, under och efter bör finnas. Lagen ansvar för att ev. rengöra kontaktytor med yt-desinfektionsmedel efter sig, enligt hallägares rekommendationer.

  • Föräldrar ska i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från kollektivtrafik till träning.

  • NIBF uppmanar föreningar, förtroendevalda, ledare, spelare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning

Lokala skillnader kan förekomma kontakta er kommun om förutsättningarna i er hall!

Utomhusträning

Svensk innebandy gör bedömningen att utomhusträning för alla åldrar är möjlig om FHM allmänna råd följs.

Utomhusträning för spelare födda 2004 och äldre

Idrotts och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan. Du bör dock bedriva sådana aktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta. För att personer födda 2004 eller tidigare ska kunna träna idrott eller ägna sig åt andra fritidsaktiviteter på ett sådant sätt bör de:

  • Hålla avstånd till varandra
  • Inte dela utrustning med varandra
  • Genomföra aktiviteten utomhus
  • Undvika gemensamma omklädningsrum
  • Resa till och från aktiviteten individuellt
  • Utföra aktiviteten i mindre grupper

Mindre grupper bör förstås utifrån regeringens budskap om att begränsningen av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till åtta (8) personer är normerande även för andra grupper. Föreningar bör se åtta (8) personer som riktlinje för grupper av personer födda 2004 och äldre.

Vidare så gäller att...

NIBF fortsätter att föra en tät och löpande dialog med SIBF och övriga distrikt runt detta och arbetar löpande med olika scenarion om hur och när en ev omstart kan ske samt vilka konsekvenser det får för alla inblandade. NIBF kommer att återkomma och kommunicera ut mer information kring detta senast 7 februari eller så fort saker ändras eller att det kommer ny information.

 

Med vänliga hälsningar och en förhoppning om positiv utveckling framåt

Norrbottens Innebandyförbund

Kontakt:

norrbotten@innebandy.se

Vänligen använd mail i första hand vid kontakt och frågor runt Covid-19.

short_text    Publicerat av Eva Engman 2021-01-22, kl 16:34