Inför Distrikts-SM med Fredrik och Hugo

Publicerad
SDF SM Pokallyft
Vi känner på pulsen inför Distrikts-SM genom att ställa några frågor till två av Pojkarnas ledare Fredrik och Hugo innan avresan sker till Umeå.
Hugo Jensen, assisterande förbundskapten pojkar födda 2007 

Hugo
, du är också med i projektet NG Coaching. Senast du var i Umeå som ledare 2022 för vårt Pojkar 05 så kom du hem med en medalj. Kan du jämföra laget ni har nu med laget ni hade då? 

"Det är svårt att matcha den kullens spets. Med dem hade vi en av turneringens bästa förstafemma samt en andrafemma som också producerade. I det fallet  var det den individuella skickligheten samt en enorm kämpaglöd som bar fram till medalj. 
I år med 07:orna tycker jag att vi har en annan bredd med en bra blandning av olika spelartyper som kommer kunna bidra till laget. 
Jag tycker även att årets lag innehåller flera spelare som kan bryta mönster och kan avgöra matcher på egen hand."

Vad blir nyckeln för att ta nya medaljer uppe i Umeå? 

"Nyckeln blir att få ihop kollektivet och sätta försvarsspelet. Har vi samma kämpaglöd och inställning som vi visat i träningsmatcherna är jag övertygad om att vi kommer få med oss resultat."


Fredrik Gustafsson, förbundskapten pojkar födda 2007 

"Det utmärkande för det här laget är det hårda jobb vi lägger ner i varje byte och sliter för varandra som jag också folk har märkt som har sett oss i matcherna inför SM."

Spelare att hålla ett extra öga på? 
 
"Mille Maltell blir viktig för oss som har ett härligt driv och blick för spelet. Samtidigt så kommer vi bara lyckas om alla är med på tåget och gör som jag sa tidigare jobbet byte efter byte."

Imorgon kan ni läsa en intervju med flickornas ledare. 

Ni kan följa pojkarnas matcher under SM via innebandyTV

Publicerad av David Gillek

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS