Information från domarkommittén om säsongen 2023/24

Publicerad
Can Slagtecken (Fotocredd Wiklund)

Vid ingången av säsongen 2023/24 hade Stockholms Innebandyförbund 400 godkända domare.

Under året har fokus legat på att förbättra och stärka gemenskapen hos domarkåren genom att lägga extra kraft på att öka närvaron på de gemensamma träffarna. En tydlig indikation på att detta arbete burit frukt ser vi på det rekordstora antal domare som närvarade på Mittsäsongsträffen - där hela 107 domare deltog. 

Under säsongen har vi utbildat 166 nya distriktsdomare. Samtliga domare som valt att börja döma har alla fått stöd av våra domarfaddrar under säsongen. Under säsongen har vi genomfört fyra domarläger. Ett rekordstort domarläger i Uppsala i samband med Storvretacupen där hela 65 domare deltog och tre läger i maj månad i samband med Falun Floorball Cup, Täby Floorball Cup & Älvsjöcupen. I dessa läger deltog 16 domare 
(Falun), 8 domare (Täby) & 32 domare (Älvsjö). Just våra domarläger är något som vi ser ger en otrolig utveckling för våra domare, vilket är anledningen till att vi i år valt att satsa ännu mer på detta.
 
Totalt har ca 60 domarcoacher och faddrar varit ute i hallarna under säsongen och stöttat våra domare. Inför säsongen togs Anders Asp in som ansvarig för DE-coachgruppen där vi efter säsongen kan konstatera att de flesta DE-paren givit höga betyg till detta upplägg baserat på de resultat vi fått in från vår säsongsutvärdering. 

Vi har denna säsong kunnat genomföra 180 serieobservationer  efter att ha fått ett tillfälligt ekonomiskt tillskott till coachbudgeten samtidigt som över 500 cupobservationer genomförts.  

Under säsongen har 23 distriktsdomare fått döma på förbundsnivå (H1/DA/Svenska cupen). En siffra som är 10 domare högre än fjolårssäsongen. Vi har även fem domarpar som blivit uttagna till Distikts-SM, Ungdoms-SM och Junior-SM. Parens bästa tillsättning inom parentes nedan.

Stefano Bianque / Johan Larsson (placeringsmatch SDF-SM) & Filip Lövenklint / Theodore Idevall 
(semifinal flickor, SDF-SM).

Erik Palmertz / Anton Fritshammar (placeringsmatch, USM) & Maryan Hrabovyk /Andrii Semeniuk (semifinal P16, USM).

Filip Lövenklint / Theodore Idevall (semifinal flickor, JSM), Maryan Hrabovyk /Andrii Semeniuk (placeringsmatch, JSM) & Mohamed Abdirisak / Rasmus Widén (semifinal flickor, JSM), JSM Uppsala.

På årets fortbildningshelg i augusti fick samtliga domare välja mellan att gå en eller två dagar på plats. Kursutvärderingarna visade på väldigt positiva svar vilket tyder på att de flesta deltagarna var nöjda med årets utbildning. Vi genomförde även två Licenskvällar för de som var sjuka eller av annan anledning inte kunde närvara på sin utbildning. 

I december hade domarkåren sin mittsäsongsträff där vi fick en väldigt uppskattad föreläsning från Mohamed Al Hakim, FIFA-domare i fotbollsallsvenskan, som öppnade upp för en lång frågestund med många 
intressanta diskussioner. Säsongsavslutningen kommer traditionsenligt att hållas under den första helgen i juni – i år genom en innebandyturnering i Rödabergshallen. 

Publicerad av administrator

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS