Testa dina kunskaper i vårt julquiz!

Publicerad
2023 – ett år som har varit innehållsrikt i såväl hela världen som i våra skånska innebandyhallar. Vad minns du från året som har gått? Testa dina kunskaper i vårt julquiz.
God jul! I dag är ingen vanlig dag för i dag är det julafton. Förhoppningsvis kan du i denna morgonstund finna lite ro med en smörgås eller en kopp kaffe. För att slå ihjäl timmarna i väntan på Kalle ser vi till att du får något roligt att göra under tiden.

Skånes Innebandyförbund har satt ihop ett julquiz med tio frågor som berör både skånsk och nationell innebandy. Tävla mot dig själv eller med släkt och vänner. Priset är just äran och svaren på frågorna hittar du längre ner på sidan.

Lycka till!


1. I flertalet år har Skånes Innebandyförbund verkat för en stark och visionsrik innebandyregion. I år firade förbundet jämnt. Hur gammalt är förbundet i dag?

A. 40 år
B. 50 år
C. 60 år

2. Tidigare år delades priset "Årets domare" ut. Juryn motiverade sitt beslut enligt följande: "Årets domarpar har under säsongen visat att de behärskar distriktets högsta nivå och har även fått döma på förbundsnivå. Paret har år efter år i Skåne föregått med lysande exempel gällande det som utgör grunden för en god domarprodukt: ständigt klarade tester.". Vilken domarduo mottog utmärkelsen?


A. Simon Broman och Martin Matti
B. Dzenan Masic och Kenan Masic
C. Måns Gilén och Ali Tourabi


3. Seniorfinalerna i Skånemästerskapet blev minst sagna några riktiga nagelbitare. Vilket lag kammade hem segern i herrarnas slutspel?

A. Höllvikens IBF
B. IBK Lund Elit
C. Malmö FBC

4. ...Och vilket var damlaget som tog hem mästerskapet?

A. Malmö FBC
B. IBK Lund Elit
C. Munka-Ljungby

5. När vi kom in i augusti kom Svenska Innebandyförbundet med ett rekordbesked. Aldrig har Innebandysverige haft så många licensierade... Ja, vadå?

A. Herrspelare
B. Damspelare
C. Domare

6. Som ett led i Skånes Innebandyförbunds långsiktiga arbete med domarutveckling arrangerandes under första helgen i april ett domarläger med fokus på våra yngre domare i syfte att inspirera till domarskapet och få en större gemenskap med andra domare från andra föreningar. Den här gången begav man sig utanför länsgränsen. Var hölls lägret?

A. Varberg
B. Halmstad
C. Växjö

7. Det är nu mindre än ett år kvar till VM i Malmö. I november uppmärksammades det stora mästerskapet då Euro Floorball Tour arrangerades i Baltiska hallen. Sverige ställdes då mot Finland, Tjeckien och...?

A. Slovakien
B. Tyskland
C. Schweiz

8. Årets prestation 2022/23 tilldelades Åstorp/Kvidinge IBF. Enligt motiveringen hade föreningen satt ett stort avtryck... I vadå?

A. Domarutveckling
B. Hållbarhetsarbete
C. Kamratanda

9. 2019 startades innebandyns utbildning Fifty/Fifty. Över 200 föreningar har sedan dess gått utbildningen. I ett samarbete med Internationella Innebandyförbundet tas utbildningen nu ut globalt. Vad är utbildningens huvudsakliga mål?

A. Främja jämställdheten i innebandyn
B. Öka förståelsen för miljö- och hållbarhetsfrågor
C. Skapa en mötesplats för små och stora

10. Tidigare i december spelade Sveriges damer hem VM-guldet. Det efter en rafflande final mot Finland. Vilket land var värdland för turneringen?

A. Japan
B. Australien
C. Singapore



Bra jobbat! Nedan följer facit...

---

Facit:

Fråga 1: A). Skånes Innebandyförbund har funnits i 40 år. Läs gärna mer om vårt jubileumsfirande här.

Fråga 2: C). Måns Gilén och Ali Tourabi. Här kan du läsa mer om när duon mottog utmärkelsen.

Fråga 3: A). Höllvikens IBF blev skånska mästare på herrsidan. Vill du få en återblick till Skånemästerskapet? Kolla in arkivet här.

Fråga 4: B). IBK Lund Elit blev skånska mästare på damsidan.

Fråga 5: B). Vi har aldrig varit så många damspelare som vi är nu! Drygt 36 000 damer är licensierade som aktiva inom innebandyn. Läs gärna mer om det fantastiska intresset här.

Fråga 6: A). Varberg. Spana in den här artikeln om lägret.

Fråga 7: C). Schweiz. Var du inte på plats under EFT eller vill uppleva det igen? Här kan du ta del av ett reportage från turneringen.

Fråga 8: B). Hållbarhetsarbete. Kvidinge/Åstorp har gjort en strålande insats i sitt hållbarhetsarbete som vi lyfter här.

Fråga 9: A). Främja jämställdheten i innebandyn. Läs gärna mer om Fifty/Fifty här.

Fråga 10: C). Singapore. VM-festen signerades av Knut Randhem som ni kan träffa i ett reportage här.

Publicerad av Wilhelm Nilsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS