Knut fixade VM-festen i Singapore

Publicerad
DSC05911
VM-guld och blågul yra. Damerna stod för en succé i Singapore. En som också hade fingrarna med i spelet var den svenske lokalbon Knut Randhem. Målen uteblev, men festen var det han som fixade.
Singapore, ett land känt för sina spektakulära skyskrapor, fantastiska natur och rena gator. En värld långt bort från Hallandsåsens bokskogar. Knut Randhem, 37, har sett båda. Efter uppväxten vid åsen tog han sitt pick och pack och bosatte sig i Singapore. Vardagen spenderar han genom att elda på sin personal och se till så att de har kockslevarna nära till hands i Knuts restaurang, TA Community. Ingen dag är den andra lik. Särskilt inte när det vankas ett stort världsmästerskap i landet.

– Jag har hjälpt damlandslaget inför och under turneringen med lite saker på plats som att reka hotell, ordnat med mat under turneringen och fixat med lite annan runt omkring. Det för att laget har kunnat lägga mer fokus på innebandyn. Det har varit väldigt kul att få jobba med alla runtomkring laget och det är en väldigt glad grupp som verkar ha väldigt kul ihop. Tycker framförallt att det har varit väldigt kul att ha ett svenskt landslag för en så stor turnering här i Singapore, skriver Knut Randhem till Skånes Innebandyförbund.



Satte svensk prägel

Även om Singapore kan kännas väldigt långt borta, är Sverige desto närmre för singaporianerna. Knut ser till så att den inhemska befolkningen får känna på alltifrån midsommar till svensk supporterkultur. När damernas världsmästerskap nu avgjordes i Singapore, var det Knut som såg till att landet färgades blågult. 

– Det har kanske inte varit jättedrag under de inledande matcherna, men man märkte att under slutspelet så gick temperaturen upp. Och inför semifinalen har de bytt till en ännu större arena så det ska bli kul. De flesta tillresta fans har tagit tillfället i akt att utforska Singapore och tycker att det är trevligt här. Jag bjuder in alla svenska fans till min restaurang för att ladda inför matcherna. Därefter åker vi i samlad trupp till arenan, vilket har varit uppskattat och väldigt trevligt. Sedan anordnade vi en eftermiddag med adventsfika med glögg, lussebullar och pepparkakor för laget och deras tillresta familjer som blev väldigt mysigt, utvecklar Knut.



Hur märkte man av VM-mästerskapet i Singapore?

– Innebandy är en mycket populär sport, som är väldigt på frammarsch. Många skolor har övergivit landhockey som man traditionellt har spelat här och satsat på innebandy istället. Så intresset har varit ganska stort med många lokala som tittar på matcherna. Jag har för mig att det var 3000 på läktarna när Sverige mötte Singapore här på ett läger i våras.

"Har kollat matcher i Helsingborg"

Har du själv gått på innebandy förut? Om inte, vad tar du främst med dig?

– Det är många år sedan jag såg en innebandymatch. Jag kommer ihåg att jag som liten tittade på några matcher i Helsingborg. Det är en kul sport att följa. Jag har aldrig riktigt spelat innebandy, utöver några säsonger i Danmark. Och när jag var liten. Det är en kul och enkel sport med bra fart.

– Numera spelar jag en gång i veckan ihop med folk från många olika länder, så det är jättekul att få hålla igång lite. Om inte så är det ganska mäktigt att få se ett av våra största landslag på plats i en större turnering. Vi har en del större idrottsarrangemang här i Singapore, men det är inte så vanligt med svensk medverkan. Därför är det såklart som svensk i Singapore kul att få visa upp oss för mina lokala vänner.



Fotnot: Intervjun gjordes innan VM-finalen.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS