Tummen upp när ungdomarna spelade inför jättepublik

Publicerad
IMG 7272
Att få spela inför tusentals åskådare gör man oftast inte som barn- och ungdomsspelare. Det fick dock 30 lag från 17 skånska föreningar känna på när de fick äran att gå in med landslagen eller spela inför tusentals personer i Baltiska hallen under för-VM. IBK Genarp PF 13/14 var ett av lagen och deras tränare Pontus Jonsson är övertygad om att Skånes Innebandyförbund träffade rätt när möjligheten gavs.

När för-VM avgjordes i Malmö, fick både barn och ungdomar chansen att uppleva innebandy av högsta klass. Bland annat bjöd Skånes Innebandyförbund in skolungdomar från Malmöskolor samt aktiva i flertalet skånska föreningar.  

För vissa räckte det med att insupa den atmosfär som Baltiska hallen bjöd på i den härliga publikfesten. Andra fick till och med äran att visa upp sig i periodpauserna. Några av dem var Ivar, Viktor, William och Anton som alla spelar innebandy i IBK Genarps PF 13/14.

Det hör knappast till vanligheterna att de spelar inför tusentals åskådare på läktaren. Men just under de här dagarna fick de prova på hur det är att spela inför en storpublik.

– Det var pirrigt. Man var lite nervös innan matcherna, säger Viktor.

Anton fyller i:

– Jag tyckte det var väldigt spännande. Det var jätteroligt att få spela inför så mycket folk.

Grabbarna har alla drömmar om att en dag få lira innebandy på proffsnivå. Vid sin sida har de idag tränare Pontus Jonsson som coachar dem.

– Det uppskattas enormt mycket att vi som lag har möjlighet att göra andra grejer än det “vanliga” seriespelet. Att få vara med på Euro Floorball Tour var väldigt uppskattat, inte minst bland våra spelare som har pratat oerhört mycket om det här redan. 

I en tid där förebilder kanske blir allt viktigare att ha, är konkurrensen bland innebandyprofiler allt tuffare. Det menar i alla fall Pontus Jonsson som såg arrangemanget som ett bra tillfälle att skaffa sig nya idoler.

– Många av de här ungdomarna spelar också fotboll där det är enklare med förebilder, eftersom de syns på ett annat sätt. Under turneringen fick de här spelarna plötsligt möjlighet att ta bilder och få autografer från spelarna. Bara en sådan sak tror jag är väldigt viktigt bland de unga. 

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS