Skånes Innebandyförbund jubilerade i festlig inramning

Publicerad
EFT Skibf Jubileum 40
Lapp på luckan i form av 3 300 sålda biljetter, oerhörd glädje, publiken som gjorde sitt på läktaren och innebandy i världsklass. När Euro Floorball Tour i Baltiska hallen ska summeras kan man sammanfatta det med: succé.

Succé var ordet. Pompa och ståt två andra. Utan att ta i var det bokstavligt talat feststämning i Baltiska hallen under den gångna helgen. På fredagen bjöd Skånes Innebandyförbund in till en träff där föreningar, idrottsförbund samt kommunala och regionala representanter samlades. Fokus var att kickstarta inför VM som vi har framför oss om ett år och samtidigt få njuta av de innebandymatcher som spelades i hallen. 

Festen skulle dock komma igång på allvar under lördagen. Medan buffébordet dukades upp i en flerfaldig färgskala, greppade SkIBF:s verksamhetschef, Henrik Paulsson, tag i mikrofonen och hälsade alla hjärtligt välkomna.

– Vi har lyckats sälja ut nästintill varenda biljett till lördagen i denna turneringen. Redan kan vi se vilken folkfest det här är. Kan ni förstå vad vi då kan åstadkomma nästa år? 

Henrik Paulssons övertygelse om att VM i Malmö kommer att bli riktigt bra råder det inga tvivel om. Bakom sig har han ett ytterst kompetent team i Svenska Innebandyförbundet samt en stor erfarenhet i Skånes Innebandyförbund. Det sistnämnda som nyss är fyllda 40 år och firades i samband med lördagens träff. 

Bland de inbjudna gästerna fanns Svenska Innebandyförbundet, styrelsemedlemmar i de skånska föreningarna och både tidigare och nuvarande medlemmar i Skånes Innebandyförbund. En av gästerna som njöt lite extra i mingelhavet var IBS Svedalas ordförande Lars Sjöberg.

– Ett kanonkoncept! Redan utanför hallen fick man en bra känsla. Det var tydligt var man skulle gå in och personalen var trevlig. Extra plus till programinnehållet som innehöll lagom mycket aktiviteter och trevligt arrangemang. Jag har ingenting att anmärka på – ribban sattes perfekt, säger han.

Under lördagen fick gästerna också finbesök i form av herrarnas förbundskapten Thomas Brottman samt landslagschefen Sofie Andersson.

– Är det inte dags för Sverige att besegra Finland en gång för alla? Sade Brottman som en ledande fråga innan han lämnade träffen. Som grädde på moset strax därefter krossade Sverige Finland med hela 5–1.

Sverige, som slutade trea i turneringen, följde upp segertåget genom att besegra Schweiz under söndagen. Då höll Skånes Innebandyförbund fortsatt innebandyentusiasterna igång då man fokuserade på hållbarheten bland domare och domarutbildningarna. Hur kan vi tillsammans öka antalet domare och vidareutveckla de nya och de rutinerade? löd frågeställningen.

SkIBF och föreningarna fick tillsammans sätta sig ner för att diskutera saken i smågrupper och alla visade ett enormt engagemang. En av dem var Kristin Gustafsson, ordförande i Frosta IBF.

– Vi pratade om hur vi kan gå tillväga framåt. Egentligen helt övergripande i hur vi får folk att döma och hur vi arrangerar utbildningarna. Det var väldigt lärorikt och givande. Jag ser gärna att det görs något liknande igen, berättar hon.

Kom du själv fram till något konkret?
– I Frosta har vi redan folk som dömer, men vi ser att det finns fler som skulle vilja döma. Jag började fundera på hur vi kan nå ut till fler och en sak är att vi skulle kunna göra något eget. Som att arrangera en domarutbildning, exempelvis.  

Skånes Innebandyförbunds ordförande Johan Sandahl sammanfattar hela helgen med glädje:

– När jag summerar ihop hela EFT-helgen är jag otroligt stolt och glad över det engagemang funnits på flera håll hela helgen. Inte bara att genomföra matcharrangemanget utan också allt som skedde runt om med besökande föreningar från hela Skåne. Skånsk innebandy och dess föreningar visar verkligen vilken erfarenhet och kompetens som finns för att hantera denna typ av arrangemang och jag ser nu framåt emot att fokusera blicken än mer mot VM nästa år. Ett stort TACK till alla som gjorde denna helg möjlig.

Publicerad av Wilhelm Nilsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS