Magnus Persson har lämnat oss

Publicerad
Domare En Hand Och Visselpipa

Innebandyn i Västsverige har sorg. Mångårige vännen och domarkollegan Magnus Persson, har lämnat oss och lagt undan pipan för gott.

Jag var ansvarig för domarverksamheten 2005 till 2015 med Magnus som en av domarna. Magnus var nu inte bara en av domarna, utan en sann profil, alltid med glimten i ögat och nära till skratt. Magnus var en udda fågel – på ett bra sätt som spred glädje utan att det blev ”pajjigt” och han hade en förmåga att genom finurligt ifrågasättande, hålla oss på tårna. Ett exempel på det, letade sig ända upp i Svenska Innebandyförbundets regelkommitté som fick skapa en tolkning – Lex Magnus Persson.

Nu sitter man här med eftertankens kranka blekhet och ställer sig frågan - igen; visade jag Magnus den uppskattning jag borde gjort? Kanske. 

Under 90-talet avslutades säsongerna med en resa till Hirtshals i Danmark, där umgänget blev lite mer personligt. Domare, spelare och ledare kom varandra närmre efter en säsong, utspridda i hallarna med möten. Danmarksminnena är fina minnen rent allmänt som i stora delar inkluderar Magnus. Jag ser honom framför mig på söndagen utanför Stenaterminalen glatt ropandes – vi ses nästa säsong. Nu ses vi inte mer.

Med Danmarkskontexten hamnar jag i Kim Larsens underbara text som får avsluta: 

Om lidt blir her stille
Om lidt er det forbi
Fik du set det du ville
Fik du hørt din melodi

Forladt og alene
Danser cirkusprinsessen rundt
Går i stå på sin line
I et sanseløst sekund

Om lidt, om lidt er vi borte
Vi ses måske igen

VSIBF
genom
Måns Löfgren

Ordf. DK 2005-2015

Begravningen har ägt rum i stillhet,  tänk på Cancerfonden och skänk ett bidrag i Magnus namn.

Publicerad av Madeleine Bäckström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS