Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Poolspel Flick & Pojk

Poolspelsmötet 2021-09-26

Här hittar ni en pdf från mötet-------------------------------

Poolspelsmötet 2020-10-15


Hejsan Ledare och föreningar

Då har vi avslutat ett bra poolspelsmöte där vi gick igenom säsongen 2019/2020 och hur vi ska förhålla oss till att arrangera poolspel under kommande säsong 2020/2021.

Förr om åren har en åldersgrupp kört egna poolspel där man bjuder in lag till poolspel och spelat ett visst antal matcher under en och samma dag/halv dag.

Säsongen 2020/2021 blir det upplägget väldigt svårt att genomföra pga rådande världsläge kring Covid-19. Västmanlands innebandyförbund gav då era ledare ett förslag där Västmanlands Innebandyförbund lottar poolspelen i ett serieformat som passar varje ålderskull och sedan lägger ut lottningen för tidssättning av er föreningar.

Ex: Pojkar Klass 8 (2011) är 13 st lag och skulle kunna lottas 13 lag enkelmöte. Flickor klass 9 (2012) är 5 st lag som kan lottas dubbelmöte. Allt detta görs i IBIS och föreningarna går sedan in och tidsätter sina matcher med en fin dialog med era motståndare.

När det är dags för match så kommer bortalaget med hela sin trupp och spelar 2 st matcher parallellt. 4 mot 4 med varsin målvakt. Dvs samma upplägg som vanliga poolspel på en mindre plan. Speltiden är i vanliga fall 2X14 minuter med tutbyten. Med detta upplägg kör vi 3X14 min alt 3X16min med tutbyten.

Vi får ett bra upplägg där alla lag kan komma med fulla trupper och spela två matcher. Om man vill kan man nivåanpassa lagen eller blanda lagen i två jämna lag. Detta sköter ni med en dialog med era motståndare.

Innan vi går vidare så måste vi få reda på hur många lag som vill vara med i poolspelen. Klicka på bilden för att se om er anmälan är korrekt. Lag från den blå serien som innehar rätt ålder är självklart välkomna att anmäla sig till det nya upplägget.

Maila oss på stefan.karlsson@innebandy.se så lägger jag in er. Bilden nedan uppdateras dagligen. Lottningen kommer att ske på Onsdag den 21 okt.

Klicka på bilden för större format-------------------------------------------
Under fliken "Kontaktuppgifter" hittar ni kontaktuppgifter till ledarna för de olika poolspelslagen.

Vill ni vara med i en grupp kan ni maila mig så lägger vi upp det. Skicka in era kontaktuppgifter till vastmanland@innebandy.se

Önskemål från oss är att alla föreningar testar på att arrangera poolspel. Om varje lag bidrar med 1st tillfälle kommer det gå mycket lättare att få ihop schemat.

ALLA föreningar ska licenser sina spelare i IBIS och koppla dem till laget i IBIS

Vi vill även upprätta en kontaktlista till alla ledare så att alla kan ha en bra dialog. Kunde ni inte närvara på träffen tar ni kontakt med någon i listan under er åldersgrupp. Vi ser gärna en ansvarig för varje åldersklass. Kontaktperson för varje grupp står längst upp med fet stil
      
Västmanlands Innebandyförbund vill att innebandyn ska spelas på barns villkor och vårt mål är att så många som möjligt får chansen att utöva denna underbara sport. Nivåanpassning inför hösten är önskvärd även inom poolspelet. Tanken med nivåanpassad spelform även för de yngre är att på ett bättre sätt anpassa innebandyn till de små lirarnas förutsättningar och utveckling.

”Det viktiga ska inte vara att vinna utan att deltaga”

Västmanlands Innebandyförbund behöver föreningars hjälp till att arrangera Poolspelet på ett sådant sätt att spelare/ledare och föräldrar trivs.

”VIBF’s mål är så många som möjligt testar på att spela innebandy så länge som möjligt.”

•IBIS (alla spelare + ledare måste läggas in i IBIS).
•Alla kontaktuppgifter på ledare ska finnas på hemsidan.
•VIBF vill att det utses en poolspelsansvarig för varje åldersgrupp/klass.
•Meddela när ni har era poolspel.
•Föreningsdomaransvarig skall finnas i varje förening.
•Nivåanpassade spelgrupper.
•Poolspelet är tänkt att vara inkörsporten till våra ordinarie seriespel.
•Mindre målburar är ett krav.
•4 mot 4, 3 mot 3.