Samsyn Västmanland är ett samarbete mellan Mellansvenska Bandyförbundet, Mellansvenska Handbollförbundet, Västmanlands Fotbollförbund, Västmanlands Innebandyförbund och Västmanlands Ishockeyförbund.
  
   
Vi vill att barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv. Vi ser att föreningar på de mindre orterna i länet och i ytterområdena i de större städerna har utmaningar med att få ihop lag. Med jämna mellanrum kommer det samtal och e-post från ledare och föräldrar som berättar om hur idrotterna konkurrerar med varandra på ett negativt sätt och försöker locka över spelare till andra föreningar i tidig ålder. Det är ingen som vinner på detta arbetssätt i längden.

  
 
Utgångspunkten är idrottens riktlinjer för barn- och ungdomsidrotten. Vi ska alltid utgå från att barnen ska vara i centrum och inte behöva välja en idrott och inte heller ryckas från föreningar på mindre orter eller landsbygden. Vi arbetar och tar gemensamt ansvar för att barn och ungdomar lägst till och med 15 år ska kunna hålla på med fler idrotter samtidigt.


Samsyn - Västmanland

Samsyn - Västmanland Folder

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS