Utbildningsplan Säsongen 2019/2020

Hejsan,

Trots att säsongen är slut för de allra flesta, så är vårt arbete inför nästa säsong i full gång. Vi håller på att göra en årsplanering gällande utbildningar på både ledarsidan, men även domarsidan.

Vi strävar alltid efter att ha så hög kompetens som möjligt bland våra ledare, men även spelare, domare och publik, därför kommer vi under hösten att genomföra en hel del utbildningar för att säkerställa så att alla har rätt verktyg för att göra det så bra som möjligt inom vår sport.

Svensk innebandy kommer under hösten att lansera en ny typ av Stegutbildning på Grön, Blå och Röd nivå. Dessa kommer att ersätta dagens Människan, Atleten och Innebandyspelaren. Man har även tagit fram ett nytt koncept gällande Distriktsdomare 2 och 3. Då det varit en stor utmaning för distrikten att fylla både Distriktsdomare 2 och 3 kurserna, har man valt att slå ihop dessa till en kurs. Denna kurs heter numera Distriktsdomare 2 Udda/Jämna. Mer information gällande det nya upplägget går vi igenom längre ner.

 

Ledarutbildningar

Till säsongen 2018/2019 lanserade Svensk Innebandy en helt ny Grundutbildning för Barn/Ungdom. samt Junior/Senior. Till säsongen 2019/2020 tar man nu nästa steg i utvecklingen och lanserar Stegutbildningar. Man kommer under hösten 2019 att lansera Grön Steg 1, Blå Steg 1 och Röd Steg 1, dessa utbildningar ersätter dagens Människan, Atleten och Innebandyspelaren. Stegutbildningarna kommer att lanseras under augusti månad, datum är dock inte helt klart, så vi planerar in utbildningarna från september och framåt. Dessa utbildningar ligger än så länge ej upplagda i vårt system, vilket gör att vi i dagsläget inte kan göra dem anmälningsbara via vår hemsida. Nedan finner ni datumen som är planerade för dessa stegutbildningar. Vill ni anmäla er till dessa redan idag, skicka ett mail till linus.tengvall@innebandy.se så hjälper han er vidare. Övriga utbildningar ligger uppe för anmälan redan nu. 

Planerade datum för stegutbildningarna

  • Grön Steg 1 - 6 Oktober, 13 Oktober, 19 Oktober, 30 November
  • Blå Steg 1 - 21 September, 29 September, 17 November, 24 November
  • Röd Steg 1 - 8 September, 15 September, 22 September, 7 December 

 

Domarutbildningar

Västmanlands Innebandyförbund samverkar med Örebro Läns Innebandyförbund. I år är det ÖLIBF som arrangerar distriktsdomarutbildningarna i våra två distrikt, med undantaget att VIBF kommer att arrangera Distriktsdomare 1 även här. Som vi skrev högre upp, så görs Distriktsdomare 2 och 3 om till en Distriktsdomare 2 Udda/Jämna, detta innebär att om man gick Distriktsdomare 1 säsongen 2018/2019, så går man i år Distriktsdomare 2 Udda. Samma sak gäller om man säsongen 2018/2019 gick Distriktsdomare 2, då går man i år Distriktsdomare 2 Udda. Gick man säsongen 2018/2019 Distriktsdomare 3, så går man i år Distriktsdomare 4 (FD Tema), eller Licenskursen. När det gäller Ungdomsdomarutbildningarna (FD Föreningsdomarutbildningen) så arrangeras dessa av VIBF precis som vanligt.

Övriga utbildningar

Under hösten kommer vi att genomföra en hel del ledar och domarutbildningar, men v nöjer oss inte där, utan kommer även att erbjuda föräldrautbildning, utbildning inom skadehantering, men även Målvaktstränarutbildning samt specifik utbildning till våra spelare så som målvaktsutbildning, skottskola etc. Mer information om detta kommer längre fram.

Ledarkrav

Barn/Ungdom - Grundutbildning Barn/Ungdom, samt människan i rätt färg för att få stå i båset. Är man ny ledare eller går från en färg till en annan så är det den nya stegutbildningen som gäller.

Junior/Senior - Alla ledare i båset skall inneha Grundutbildning Junior/Senior

Anmälan

För att komma till anmälningssidan gällande ledare och domarutbildningar arrangerade av VIBF, klicka här
För att komma till anmälningssidan gällande Distriktsdomareutbildningar arrangerade av ÖLIBF, klicka här

Kontakt

Linus Tengvall
linus.tengvall@innebandy.se 
070-732 08 15

 

short_text    Skrivet av Linus Tengvall 3 maj 2019