Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Ekonomisk kompensation till idrottsrörelsen sök senast den 2020-03-26

Regeringen beslutat om ett stödpaket till idrotten på 500 miljoner kronor. Detta avser ekonomiska konsekvenser som idrottsrörelsen har drabbats av under mars och april.
  

RF kommer att fortsätta att jobba mot regeringen angående ytterligare kompensation och därför har vi uppmanats att redogöra för det ekonomiska bortfallet för 1/3 fram till 30/6.

 
Parallellt med att förbunden sammanställer dessa uppgifter har RF tillsatt en referensgrupp som ska jobba fram principer och modeller för hur detta stöd ska fördelas. Vi vet alltså inte i dagsläget vilka kriterier man ska uppfylla för att få tillgång till stödet och inte heller hur det kommer att gå till för att ansöka om pengarna.

   
Det vi vet är att RF har fått mandatet att fördela pengarna. RF har gett oss tre veckor att göra sammanställningen men man har även flaggat för att ju fortare de kan få underlaget desto bättre.

  
Vi behöver senast på torsdag den 26:e mars en uppskattning av vilka ekonomiska konsekvenser Coronakrisen har haft/kommer att ha för föreningarna. Det gäller alltså endast perioden 1/3-30/6.

Maila Er redovisning till ekonomi@innebandy.se 

Denna information kommer från Svenska Innebandyförbundet, har ni frågor gällande denna information är det dem ni kontaktar.

short_text    Skrivet av Stefan Karlsson 24 mars 2020