Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Efter beslutet att avsluta säsongen - vad händer nu? 2020-03-20 kl 16:00

Uppdaterad 2020-03-20 kl 16:00

SIBF har idag meddelat sitt beslut om hur upp- och nedflyttningen kommer bli mellan distriktsserierna och de lägsta förbundsserierna.

Här finns hela texten att läsa: https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/svenska-innebandyforbundet-avslutar-sasongen/  

Uppflyttning från H2 till H1: 

Vi kommer under kvällen att hålla ett möte med VIBF/ÖLIBF och därefter (senast måndag 12:00) kommer förbundet att informera berörda lag dess beslut.


Tidigare kommunicerad information.

Vecka 12 och vi har börjat att packa ned vårt kansli för flytt till nya arenan i Västerås.

Vi har fått många funderingar vad som sker i tävlingsvärlden och idag den 19 mars ska SIBF släppa något sorts yttrande för säsongen gällande förbundsserierna.

När det gäller distriktsserierna så som H2-H4, D1-D2, junior/ungdom så är det Roger.collin@innebandy.se som ni vänder er till med frågor. 

Vi fortsätter att uppdatera denna sidan löpande.

-----------------------------------------------
Fredag den 13 mars 2020 meddelade Västmanlands Innebandyförbunds styrelse att man beslutat att ställa in resterande matcher säsongen 2019/2020 i distriktet.

-----------------------------------------------
Mer om beslutet finns att läsa här:
Västmanland & Örebro Läns Innebandyförbund
Ny information från VIBF & ÖLIBF 13 mars kl 15:24
  
    
Svenska Innebandyförbundet
Information gällande Coronaviruset – sidan uppdateras löpande
 
    
Riksidrottsförbundet ang Convid-19


Vi vill tacka för förståelsen och det stöd vi fått under helgen och vill också informera om vad som händer nu och vägen framåt.
-----------------------------------------------

Kansliet:
Vi har fortfarande öppet men vi ser helst att ni kontaktar oss via mail, teams eller mobilen. Vi jobbar med daglig verksamheten så som tävling, utbildning, organisation, distriktslagsverksamhet samt utveckling osv. Allt är rätt nytt och vi vet inte var vi hamnar i allt det här.

Vi ser gärna att ni/vi kan skapa en kontaktväg via Microsoft teams. Där kan vi ställa frågor direkt och lägga upp de senaste inom Corona och dess utveckling. ”Föreningar i Västmanlands IBF” heter gruppen som vi har skapat. Inbjudan skickas ut till alla ordf alternativ föreningskontakt.
Maila oss på stefan.karlsson@innebandy.se vem som ska vara med i gruppen hos er förening.
    
Vi planerar att flytta vårt kansli från Vallby till den nya arenan i Västerås. Flyttlasset går helgen vecka 12.
   
Tävling:
Det blev minst sagt en speciell och tråkig avslutning på denna säsong. Ett av de svåraste beslut vi varit med och tagit men samtidigt också ett av de enklaste och självklaraste besluten.
  
Vad händer nu, tävlingsmässigt?
I dagsläget så gäller det att hålla kolla på vad myndigheter och SIBF beslutar om framtida samlingar och tävlingar.
 
Vi kommer att jobba vidare med serieinbjudan samt planering av serieläggningsträffar. Vi hade planerat att använda oss av säsongssluttabeller för att skapa förslag på seriesammansättningar till kommande säsong. Hur detta kommer att bli vet vi inte i dagsläget. Vi återkommer i frågan vid ett senare tillfälle. Vi kommer att jobba vidare med att se över seriekraven för respektive serie till kommande säsong.
 
Vad gäller FSL (sommarserien) så får vi invänta beslut från högre instanser. Det kan bli så att vi måste skjuta på starten av FSL. Att starta i Maj känns inte aktuellt i dagsläget.  
   
//Roger Collin ansv Tävling Västmanland & Örebro Län
  
    
Distriktslag:
VIBF kommer att pausa distriktslagets planerade aktiviteter. Vi kommer att fortsätta dialogen med er föreningar om verksamheten men idag är det inte aktuellt att sätta igång distriktslagen.
  
 
Utbildning:
VIBF kommer att pausa de planerade utbildningarna. Vi fortsätter dock med att titta på ett nyläge för våra utbildningar där vi planerar för att komma till er och utbilda era ledare. Idag har vi en planerad utbildningshelg den 7:e maj med IBK Sala i Sala. Den planerade utbildningen kommer att få ligga kvar tills vi vet vad som händer i världen.
 
  
Föreningsutveckling:
När det gäller föreningsutvecklingen så har vi en fortsatt fin dialog med er föreningar och SISU Västmanland via mail, telefon eller Microsoft Teams. Det är viktigt att vi fortsätter dialogen så vi inte tappar fart i processen gällande utveckling i era föreningar.
  

Vi kommer att uppdatera denna sida löpande.

Med vänlig hälsning
Distriktschef
Stefan Karlsson
------------------------------------------------
Västmanlands Innebandyförbund
Mobil: 070 - 773 51 56
www.innebandy.se/vastmanland
https://www.facebook.com/vastmanlands.ibf
------------------------------------------------

 

short_text    Skrivet av Stefan Karlsson 20 mars 2020