Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Vill du bli domare? Anmäl ditt intresse här!

Intresseanmälan för nya domare - inför säsongen 2021/22:

- Intresseanmälan* innebär att Västernorrlands Innebandyförbund kommer ta personlig kontakt med dig!

- Du får veta mer om hur man blir domare och hur verksamheten fungerar. Är du fortsatt intresserad kan vi sen skicka dig information/inbjudningar när det är dags för domarkurser.

* Anmäl intresse här - klicka på mig!

Vem söker vi?

- Du som inte redan är innebandydomare, eller kanske du dömt tidigare (haft paus) och vill återuppta ditt domarskap!

- Vi har ett ålderskrav att man minst fyller 15år under 2021 för att få utbilda sig, ingen åldersgräns uppåt. Vi har en brist på "vuxna" domare.

- Det är inget krav att du redan har bakgrund inom innebandyn, eller annan idrott. Många kombinerar domarskap t.ex. fotboll/innebandy (i huvudsak olika säsonger). Det viktiga är ditt intresse!

- Kanske du lagt "skorna på hyllan" som spelare/tränare, eller är engagerad innebandyförälder, varför inte prova domare?

- Har du vart domare tidigare och känner att "det var länge sedan", tveka inte att prova igen! Domare kan du vara högt upp i ålder!

- Rätt vanligt med personer som inleder/återupptar sin domarkarriär i 35-40års ålder (exempel). Så var inte rädd att prova! Ålder innebär ofta trygghet, och livserfarenhet, som även det är en bra bas att stå på även om man inte har gedigen innebandybakgrund.

När/vart är det kurser?

- Är du helt ny som domare (se undantag nedan) kommer kurser erbjudas under oktober månad 2021 på 2 orter i första hand: Sundsvall och Örnsköldsvik.

Bor du långt ifrån dessa orter (inom Västernorrlands distrikt) så anmäl intresse ändå så ser vi över om vi kan hitta någon bra/annan lösning. Gäller till exempel de orter/områden som har glest med egna domare (Härnösand, Bollstabruk, Ånge, Fränsta etc). Förbundet kommer gärna till er och håller kurs (och kan skräddarsy kursen jämfört med normalt beskrivet nedan).

Denna utbildning fördelas normalt på 6 vardagskvällar (ca 3 tim/pass, varav minst ett pass är praktiskt i hall). Denna kurs heter "ungdomsdomare", dock sätter inte kursen i sig nån gräns för vad du får döma på för nivå. Det är gratis att utbilda sig som nybörjare.

Man går sen, om du fortsätter döma nästa säsong, en årlig fortbildning. Du får mer info vid intresseanmälan! Nybörjarkursen är den längsta kursen där vi lägger en "bra grund". 

- Undantag: för dig som är lite äldre (gärna 18-20 år eller äldre) och som har innebandybakgrund, eller vart domare tidigare och gör comeback, kan även nästa utbildningssteg vara aktuellt. Den kursen heter "distriktsdomare 1" och hålls i år helgen 25-26 september (även den erbjuds på orterna Sundsvall och Örnsköldsvik).

Kontaktuppgifter kansliet vid övriga frågor/funderingar gällande domare:

Per Pålsson - E-post: per.palsson@innebandy.se eller mobil: 076 - 100 04 25 (dagtid vardag)*

* OBS kansliet har semesterstängt till 9 augusti. Svarar/återkopplar när vi kan tills dess. Mejl är att föredra!

short_text    Publicerat av Per Pålsson 2021-07-27, kl 13:51