Planerade domarkurser, i Sundsvall och Örnsköldsvik, för nya domare!

I perioden vecka 38 till vecka 42 kör vi kurser för nya domare! Kursen innehåller 6 träffar på vardagskvällar, fördelade över 5 veckor. Kurs erbjuds på 2 orter.

Som ny domare är enda kravet att du är 15 år (född 2004), eller äldre. Alla åldrar över 15 år är välkomna! Vår domarkår idag har ett åldersspann mellan 15-73 år! Imponerande att döma innebandy vid 73 års ålder!

Är du lite äldre och har varit (eller är) aktiv spelare, men funderar på att trappa ner? Har du funderat på att döma? Varför inte prova? Din rutin är mycket värd!

Du som är yngre, har du tänkt på att vara domare inte bara innebär att döma och tjäna pengar, utan det är en ypperlig träning i ledarskap! Något du kan ha stor nytta av i ditt liv i övrigt (tex när du söker jobb). Ett bra sätt att träna självkänsla och att känna trygghet i olika situationer, både på och utanför en innebandyplan.

Har du aldrig gått en domarkurs tidigare skall du gå denna, oavsett din ålder! Den första kursen är lite längre än efterföljande kurser för att ge en bra grund inför framtida utbildningar! En domare går sen en fortbildning varje år, efter denna kurs. Fortsättningskurserna är normalt 1 heldag. 

Domarutbildningarna följer en utbildningsstege. Dock vill vi förtydliga att nivån man får döma på inte enbart bestäms av vilken kurs man gått. Utan där tittar vi på många faktorer ihop (t.ex. ålder, rutin, bakgrund, prestation på kurs, och matchobservationer).

Domarkurs Sundsvall:

Inbjudan och mer detaljerad information hittar du här (PDF) - klicka på mig!

Domarkurs Örnsköldsvik:

Inbjudan och mer detaljerad information hittar du här (PDF) - klicka på mig!

Dessa PDF-inbjudningar får ni gärna dela vidare! Mejla ut, dela ut i era sociala medier eller skriv ut och dela ut på träningen!

PS vi jobbar på att få igång någon utbildning i Härnösand/Bollstabruk och Ånge/Fränsta senare (när säsong startat). Men vi kan inte lova det blir av, beror på intresse. Ni som bor där och är intresserade får gärna höra av er till kansliet!

short_text    Skrivet av Per Pålsson 9 augusti 2019