Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Nytt, och förtydliganden, gällande Covid-19:

Tillägg - från och med den 19 oktober 2020 gäller:

Till de tidigare allmänna råden läggs då en möjlighet att införa lokala allmänna råd. Om ett utbrott sker lokalt i en viss region kan det lokala rådet besluta om fler restriktioner i ett visst geografiskt område. Exempel på vad det skulle kunna innebära kan ni se i FHM´s nyhet här - klicka på mig!

Förtydligande gällande skjutsande föräldrar:

Med skjutsande föräldrar menas de som åker lite längre. Det ska också vara ett begränsat antal föräldrar 3-5 st (så få som möjligt för att laget skall ta sig på plats) och det ska ha gjorts upp med hemmalaget/arrangerande lag innan match hur många, samt vilka som kommer, från bortalaget. Dessa skjutsande föräldrar får då släppas in i hallen. 

Exempel 1: Har man som Sundsvallslag match i Matfors/Timrå/Härnösand så bestämmer man en plats för samling sen åker ett begränsat antal bilar till respektive hall. Då är det självklart så att de som har syskon man inte kan lämna hemma inte kör spelarna till hallen. Så få personer som möjligt inblandade!

Exempel 2: Ska 16 barn spela match i Timrå så kan man inte komma 16 föräldrar och tro att man ska komma in. 

De allmänna råden gäller fortfarande:

Svenska Innebandyförbundets (SIBF) har samlat råden på denna sida - klicka på mig!

Några lokala rekommendationer (Västernorrland) publicerades 2020-09-03 (ihop med SIBS´s råd) i denna nyhet - klicka på mig!

Angående ansökan hos polisen (idrottsevenemang där man vill ha publik upp till 50 personer):

Det är många "rykten" som florerar. Kansliet har idag vart kontakt med polisen som fortfarande säger att så länge inga nya rutiner har kommunicerats från polisen så gäller att man måste ansöka om man vill ha publik (max 50 personer gäller fortfarande). Vi hör från privatpersoner olika varianter av undantag etc. Det är många rykten om hur det skall bli, att beslut redan är tagna etc. Men det går inte att lita på så länge det inte finns officiellt från polisen. För er som planerar för publik så råder vi att göra ansökan så länge inget annat är sagt direkt till er vid kontakt med polisen! Kontakta själva polisen på telefon 11414. 

Utdrag ur information på polisens hemsida:

"Idrottsevenemang på arenor:

Arenor räknas vanligtvis inte som offentlig plats. Vid idrottsarrangemang på arenor ska du i stället göra en avgiftsfri anmälan till polisen. Använd blanketten "Anmälan om idrottsevenemang" längre ned på sidan."

Hela informationssidan (där utdraget kommer ifrån) hos polisen ser du här - klicka på mig!

Om ni har publik:

Det måste föras en förteckning med minst namn och telefonnummer på dom ni släpper in. Det räcket INTE med att bara räkna hur många ni släppt in. Om en smittspridning sker som anses ha grund i erat arrangemang måste personerna kunna spåras.

 

 

short_text    Publicerat av Per Pålsson 2021-07-26, kl 15:14