Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Kör lugnt och res i god tid! Info om våra väderdirektiv!

Vi vill uppmana alla föreningar/lag att inför helgens matcher åka i god tid till match! Är väglaget sämre kan du behöva lägga på lite extra restid för att komma fram säkert, och i tid före match! Tänk på det och kör lugnt! Vad som gäller för direktiv vid olika väderförhållanden kan du läsa nedan!

Väderdirektiv:

Svensk Innebandys väderdirektiv är ett hjälpmedel om väderförhållandena gör att ett lag eller en funktionär står i valet eller kvalet att åka till en match.

Självklart är det viktigt att resa säkert. Svensk Innebandy har SMHI:s varningar som ett rådgivande hjälpmedel om du känner dig osäker. 

Klass 3 (röd):

Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Svensk Innebandys riktlinjer: Stark rekommendation att inte åka överhuvudtaget.

Klass 2 (orange):

Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Svensk Innebandys riktlinjer: Det är upp till föreningen och funktionären att ta ställning till om ni ska åka eller inte.

Klass 1 (gul):

Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Svensk Innebandys riktlinjer: Spela matchen.

Blå - Ingen varning utfärdad:

Svensk Innebandys riktlinjer:  Spela matchen.

Om vädret inte tillåter match?

Om förening/funktionär väljer att inte åka ska ALLTID motståndarlag, funktionärer (läs domare) och de som administrerar matchen (distrikt eller Svenska Innebandyförbundet) kontaktas. Det går inte att utdöma några sanktioner för en ospelad match där det råder orange eller röd varning.

short_text    Skrivet av Per Pålsson 31 januari 2020