Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Anmälan öppen för Seriespel Ungdom/Junior 2021/22 - Anmälan senast 1 september för div 1-7 + junior.

Viktigt datum - 1 september 2021:

1 september 2021 är sista datum för anmälan till följande serier:

Ungdom "Lila Serier" (Junior, spelare födda 2003-2005)
Ungdom "Röda Serier" (Div 1-5, spelare födda 2005-2009)
Ungdom "Blå Serier" (Div 6-7, spelare födda 2010-2011)

För Ungdom "Gröna serier" (Knattar Div 8-9, spelare födda 2012-2014) gäller löpande anmälan under säsong vartefter förbundet går ut med inbjudningar till sammandrag. Valfritt vilka sammandrag man vill delta i (planerade datum kommer senare i höst).

Serieöversikt ("Matris"):

I denna har ni en översikt över serieindelning och de olika kriterierna för respektive serie (matchtid, domarkostnader etc).

Läs matrisen här - klicka på mig! 

Detaljerad information och anmälan:

I "Inbjudan till seriespel" (länk nedan) finns mer detaljer, samt anmälningsblankett för er som har nya lag eller inte anmäler direkt i ibis.

"Inbjudan till seriespel" hittar du här - klicka på mig!

Anmälan gör ni enklast direkt i ibis om ni spelade i någon serie den gångna säsongen, annars är det till att skicka in anmälningsblanketten. Det går även för er som behärskar ibis bra att anmäla nya lag direkt i ibis.

För att göra anmälan i ibis så måste ni först spara era uppgifter, som ni kommer att få frågan om första gången ni loggar in från nu. Sedan ändra till säsongen 2021/2022 längst uppe till vänster (bild nedan). Sedan klickar ni på fliken lag. Då ska ni se de anmälningsmöjligheter som finns. Klicka på den gröna bocken för att anmäla er (bild nedan).

Viktigt #1 (vanlig fråga/missförstånd vid anmälan):

Observera att ni endast anmäler ert lag för spel kommande säsong, kansliet och UK gör sedan en ranking av lagen och placerar er i rätt serie. Så ni behöver inte bry er om vilken serie som är föreslagen för just ert lag.

Viktigt #2 (uppdatera lagets kontaktinformation):

Se till att ha uppdaterade kontaktuppgifter till ert lag så att rätt person/personer får våra utskick. Det är extra viktigt i början av säsongen då serieranking, info om upptaktsträffar mm skickas ut.

Förändringar på gång till säsongen 2022/23:

Det finns inga stora nyheter inför den kommande säsongen 2021/22, men på Tävlingskongressen i helgen röstades en handbok igenom som reglerar spelformerna på blå och grön nivå nationellt. Det innebär för vår del att samtliga blå serier från säsongen 2022/2023 kommer att spelas 4 mot 4 plus målvakt. Vi kommer därför denna säsong att göra en anpassning i de blå och gröna serierna efter det beslutet.

I korthet innebär det att ni som spelade i div 7 (4 mot 4) den gångna säsongen kommer att fortsätta att göra det även denna säsongen. Ni som skulle ha spelat 3 mot 3 i div 8 o 9 i år kommer att få fortsätta i den spelformen även denna säsongen.

Övrig information (kommande serieavgifter):

Först och främst vill vi återigen bara beklaga den inställda säsongen ännu en gång. Vi vet att många lag sliter för att få spelare att fortsätta med vår roliga idrott innebandy. Det pågår ett hårt jobb hos många för att få ihop ett lag till kommande säsong. Ni gör alla ett jättebra jobb därute i föreningarna och vi ska ta oss an denna uppgift tillsammans!

Vi förstår att ni kanske har frågor kring serieavgiften, och eventuell rabatt på den, med tanke på den gångna säsongen. Men i dagsläget så har styrelsen för VIBF inte tagit något beslut i frågan. Man vill vänta in detta års årsbokslut som kommer att göras nu under maj månad, detta för att inte riskera förbundets ekonomi. Men innan fakturorna för serieavgiften skickas ut i oktober så har ni fått ett besked kring om det blir full avgift eller inte.

 

short_text    Publicerat av Per Pålsson 2021-07-26, kl 15:14