Årets stora fortbildningshelg för domarkåren 2022

Publicerad
Mittsasong

Fortbildningshelgen är ett årligt inslag för domarkåren. Varje år inför säsongen samlas större delen av vår domarkår för en helg fylld med domarskap. Allt från nybörjare som ska ut och döma sina första matcher till våra högst rankade domare samlas på ett och samma ställe.

Årets fortbildningshelg går av stapeln nu i helgen 27-28 augusti på Bosön. Närmare 200 domare kommer vara på plats under helgen för att gå sin kurs inför seriestart. Extra roligt i år är att vi har en nybörjarkurs med 23 tjejer som sen ska ut och döma sina första matcher.

Domarna delas in i olika grupper beroende på hur länge man har dömt och går nästa utbildning i utbildningsstegen. Helgen innehåller både teoretiska och praktiska pass, föreläsningar, regelprov och fystester. Ett genomsyrande tema på årets kurser är regelkunskap.

Då vi till den här säsongen har fått en ny regelbok så kommer mycket fokus ligga på de nya reglerna. Domarna kommer även ha en hel del videoanalys där de får titta på sekvenser tillsammans för att få en mer enhetlig bedömningsnivå i domarkåren. Andra pass under helgen är bland annat: Distriktsinformation, ledarskap, Rörelse och placering samt kommunikation.

Under helgen delas det även ut priser till de domarna som under föregående säsong utmärkt sig lite extra. Årets domarpar, årets domare och årets rookiepar ska delas ut.

Vi ser fram emot en rolig och utvecklande helg!

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS