Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Utveckla din föreningFöreningsutveckling

Innebandy är en idrott för alla. Den är lättillgänglig, rolig och går att vara en del av hela livet. Hur ser möjligheterna ut i din förening?
Föreningsutveckling handlar om att lära känna sin verksamhet, ta reda på var man är i dag och vart man vill i framtiden. En framgångsrik verksamhet byggs i en förening med syfte, tydliga mål och engagemang.

Utvecklingsmöjligheter:

Ta hjälp av verktyget Vår Förening Vill. Ta med er föreningens styrelse, kommittéer, ledare och medlemmar på en skräddarsydd utvecklingsresa mot både små och stora framtidsmål. Vår Förening Vill är ett webbaserat verktyg där ni som förening har 6 steg att följa eller välja mellan och som syftar till att utveckla föreningens föreningsidé, organisation, verksamhet och, eller kommunikation. Läs mer här eller kontakta ert distriktsförbund eller regionala RF-SISU.

Gå Svensk Innebandys grundutbildning för organisationsledare. En utbildning för föreningens förtroendevalda som syftar till att öka kompetens, ge möjlighet till reflektion och ge inspiration till föreningens kommande utvecklingsresa.

Ta del av materialet Schysst Innebandy. Svensk Innebandy har tillsammans med vår partner Returpack tagit fram inspirationsmaterial som syftar till att hjälpa föreningar att skapa ett schysstare klimat i laget, på matchen och bland publiken. Här hittar ni två kapitel, Schyssta Lag och Schysst Match. Ta del av konkreta tips, roliga och lärorika quizreflektionsfrågor och annat som kan vara bra för dig som ledare, styrelsemedlem, utövare eller anhörig. Snart kommer även ett tredje kapitel, Schysst Idrottsförebild, som riktar sig mot idrottsföräldrar och anhörigaI det kommande kapitlet är även organisationen Friends med i samarbetet.  

Sök bidrag till er satsning. Genom Projektstöd IF kan föreningar söka idrottsmedel för bland annat subvention av ledarutbildningskostnader, deltagande på utvecklingsaktiviteter arrangerade av distriktsförbund samt utbildning och processledning i syfte att utveckla föreningen. Nytt för i år är att föreningar kan söka upp till 10 000 kr för satsningar kopplade till föreningsutveckling. Alla ansökningar görs på IdrottOnline via Svenska Innebandyförbundet. Läs mer här om vad ni kan söka idrottsmedel för och hur ni gör er ansökan. 

Kontakta er utvecklingskonsulent. En del distriktsförbund har en person som ansvarar för föreningsutveckling. Gå in på ert förbunds hemsida för att ta reda på vem det är och hur ni kan nå personen. Det går också bra att höra av sig till Josefine Sinclair, föreningsutvecklingsansvarig på Svensk Innebandy.

Sök bidrag till er satsning. Det finns pengar att söka om er förening vill starta en verksamhet eller projekt kopplat till föreningsutveckling, ungt ledarskap, jämställdhet och integration. Ta kontakt med ert distriktsförbund för att få tips och stöd till er projektplan. För integrationsfrågor kan ni höra av er till Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy.

Inspireras av goda exempel. Ta del av andra föreningars unika, smarta och framgångsrika idéer och använd dem på ert sätt för att göra er verksamhet mer attraktiv. Har ni något bra exempel som ni vill dela med er av kan ni höra av er till ert distriktsförbund eller Svenska Innebandyförbundet.