Sdfsm

Spelare

Spelare rekryteras till distriktslagen främst genom uttagningsträningar. Till träningarna är det en öppen anmälan och alla spelare med rätt ålder är välkomna att anmäla sig.

 

Syftet med distriktslagsverksamheten under resan fram till SDF-SM är att utveckla spelaren, både individen och gruppen/laget. Inom ramen för distriktslagsverksamheten är ambitionen att ge goda förutsättningar till utveckling inom flera områden. För att få den bästa utvecklingsmöjligheten startar distriktslagsverksamheten för 14/15 åringar med endast fokus på utveckling. När spelaren sedan kommer upp i åldern för att vara med på SDF-SM (15/16 år) startas uttagningsprocessen där fortsatt fokus är utveckling men här kommer även elit/tävling in.

 

Distriktslagsverksamheten utgår ifrån Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). Den handlar om träning, tävling och återhämtning. SIU är baserad på fysisk, emotionell och kognitiv utveckling hos barn och ungdomar. Det säkerställer utvecklingen av allsidiga motoriska färdigheter vilket ligger till grund för maximal prestationsförmåga och god hälsa samt integrerar elit-, tävlings-, bredd-, barn- och motionsidrott.

 

Som spelare i Östergötlands distriktslag förväntas du följande:

 • Visa motivation och engagemang under alla samlingar och moment
 • Vara en god och respektfull lagkamrat och bidra med positiva sociala relationer med spelare, ledare och övriga involverade
 • Hålla överenskomna tider och meddela eventuell frånvaro i god tid
 • I alla sammanhang vara en positiv förebild och en god företrädare för ÖIBF
 • Vara ödmjuk och mån om att bemöta såväl spelare, ledare, domare, publik och föräldrar väl, både på och vid sidan av planen
 • Vara ambitiös och ansvarsfull
 • Villig till att utvecklas
 • Inga matchstraff eller avstängningar i sina klubblag innevarande säsong
 • Goda fysvärden, detta mäter vi med hjälp av fystester

 

Vid samtliga distriktslagssamlingar är spelaren representant för ÖIBF och ansvarar för att vara förtrogna med de förväntningar, det ansvar och de befogenheter som detta medför. Som representant för ÖIBF är du vårt ansikte utåt och ska som sådan vara en positiv förebild med ett gott bemötande och en god företrädare för förbundet. Du får inte vare sig muntligen eller skriftligen uttrycka dig nedlåtande om personer, föreningar, arbetsgrupper etc. verksamma inom ÖIBF. Du får heller inte på annat vis agera på ett sätt som kan påverka ÖIBF:s varumärke negativt. Ledare har rätten att ta ut spelare som inte har varit med i uttagningsprocessen.

Kostnader för uttagningsprocessen kommuniceras ut på ÖIBF:s hemsida samt mail till spelare och föräldrar. Deltagare i uttagningsträningarna betalar en fastställd summa som inkluderar träningstillfällen. Detta gäller för samtliga spelare som har deltagit vid minst ETT tillfälle. För de spelare som slutligen tas ut till SM-truppen betalar ytterligare en avgift som avser resa, mat, logi i samband med SDF-SM samt klädpaket. I klädpaketet ingår en overall, 2 matchtröjor, ett par matchshorts, 2 par matchstrumpor, en uppvärmningströja, vattenflaska och ryggsäck.

 

 

När SM-truppen fått klädpaketet ska samtliga spelare endast bära officiell ÖIBF-klädsel vid alla distriktslagssammanhang. Detta gäller även under SDF-SM. Under resan till SDF-SM skall overallen vara på samtliga spelare.

I samband med lagens uttagningsträningar och/eller träningsmatcher inom distriktet samlas laget vid aktuell sporthall. Spelarna ansvarar för att ta sig till samlingsplatsen, samåkning rekommenderas.

Förälder/Klubblagsledare

Till dig som är förälder till spelare i Östergötlands distriktslagsverksamhet:

 • Stötta och heja på spelarna men låt ledarna instruera
 • Föregå med gott exempel – tänk på ditt språk och klaga inte på domare, motståndare, spelare, ledare etc.

 

Alla resor utanför Östergötland görs med föräldrarnas assistans/bilar i möjligaste mån. Inriktningen vid samtliga dessa tillfällen är att inga resor ska företas så att lagen anländer Östergötland efter midnatt om inte lagens egna spelscheman omöjliggör detta.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS